Знайомимося з родзинками КПІ

Знайомимося з родзинками КПІ Школа юного науковця 09 січня відвідала Державний політехнічний музей імені Бориса Патона при Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського та Науково технічну бібліотеку ім. Г.І. Денисенка (бібліотека КПІ ім. Ігоря Сікорського).

Ця надзвичайно цікава екскурсія була організована керівницею секції прикладної фізики відділення фізики та астрономії  Вікторією Володимирівною Горностаєвою.

В музеї учні відвідали залу історії КПІ, залу комп'ютерів з першими київськими комп'ютерами, великими, маленькими, аналоговими, механічними, і навіть військовими комп'ютерами; залу фото, кіно і телебачення та велику залу з різними видами техніки, телекомунікацій, енергетики тощо.

В науково-дослідному відділі історії авіації та космонавтики учнів «зустріли» унікальні експонати, багато з яких побували у космосі: обгорілий корпус спускного апарата космічного корабля, елементи ракетних двигунів, прилади систем телеметрії та керування польотом ракет, космічних апаратів та інше.

В приміщенні бібліотеки встановлено Маятник Фуко, урочисте відкриття якого відбулося 24 лютого 2011 року, а сьогодні для учнів Школи юного науковця показали його в роботі. Прилад просто і доступно демонструє факт обертання Землі навколо своєї осі.

Всі екскурсанти були хоч і трішки втомлені від великої кількості інформації, але водночас надзвичайно задоволені від побаченого.

Версія для друку Опубліковано: 10 Січня 2024