Ukrainian Vibes – перехрестя змін

Ukrainian Vibes – перехрестя змін Вихованці відділення філософії та суспільствознавства впродовж двох тижнів навчались демократії та лідерству, поглиблювали свої знання європейської ідентичності та відкривали нові зв’язки й грані світових міжкультурних подорожей на семінарах циклу «Перехрестя змін: розширення можливостей різноманіття, прийняття Європи – міжкультурна подорож з Ukrainian Vibes».

Цьогоріч тематика була винятково насиченою:  «Об’єднання молодих голосів: Просування змін через громадянську участь молоді в ЄС та Україні»; «Від України до ЄС: Забезпечення прав через Хартію основоположних прав Європейської хартії прав людини»; «Від кризи до захисту: Розв'язання екологічних проблем в Україні та вплив на Німеччину»; «Посилення голосу: Роль України у розширенні прав і можливостей жінок в Європі».

Це був жвавий обмін думками щодо важливих тем Європи, Євросоюзу, української складової парламентаризму та демократії. Зокрема обговорювали майбутні вибори до Європейського Парламенту у 2024 році, моделювали та будували стратегії.  Було над чим розмислити, подискутувати та обговорити.

Навчання проводилось в рамках великого проєкту Ukrainian Vibes, що реалізується за підтримки Democracy International, Change Communications та Engagement Global, в рамках німецької волонтерської програми ASA, та фінансового забезпечення Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ).

Вже не вперше КМАНівці беруть участь у таких масштабних проєктах. У 2021 році учасники першого проєкту Ukrainian Vibes ‒ Європейська громадська сфера, а це була студентська молодь  різних європейських країн, досвідчені поважні експерти й науковці, були надзвичайно вражені високим рівнем знань та інтелекту українських школярів, їхніми думками, висновками та зовсім недитячими підходами та пропозиціями щодо розбудови Європи.

Детальніше за посиланнями:

https://kman.kyiv.ua/ua/novyny/sesiya-2-ukrainian-vibes-stalyj-rozvytok-ta-ekologichna-svidomist

https://kman.kyiv.ua/ua/novyny/vidznachennya-ta-nogorody

Набутий досвід та знання безперечно стануть нагоді нашим вихованцям у їх майбутніх життєвих та професійних виборах. Надзвичайно пишаємось нашими талановитими, розумними, допитливими вихованцями відділення філософії та суспільствознавства. 

Версія для друку Опубліковано: 04 Жовтня 2023