Сесія 2 Ukrainian Vibes: «Сталий розвиток та екологічна свідомість»

Сесія 2 Ukrainian Vibes: «Сталий розвиток та екологічна свідомість» 15 червня вихованці відділення філософії та суспільствознавства, разом із керівницею відділення Тетяною КОТ, продовжили роботу Ukrainian Vibes - Європейська громадська, сфера cпільно з іншими учасниками з України, Німеччини, Болгарії, Румунії, Пакистану та Беніну.

Цього разу досліджували та опрацьовували тему «Сталий розвиток та екологічна свідомість».

Свою позицію та бачення, «Екологічна свідомість населення та участь», представила вихованка секції «Правознавство» відділення філософії та суспільствознавства Катерина Волосевич.

Експерти з відповідних галузей також долучились, підтримуючи учасників, ділились своїми знаннями, досвідом та порадами: Інокентій Горобцов – аспірант кафедри екології Київського національного авіаційного університету проектний менеджер, експерт з управління відходів в Національному екологічному центрі України, Ясон Міхалек з Fridays for Future Патрік Конопацькі з UFU Independent Institute for Environmental issues та Саєнко Тетяна Василівна – професор кафедри екології Київського національного авіаційного університету.

Варто зазначити, що всі учасники зійшлись у спільних меседжах, що поняття «стійкість» та переваги, які можуть бути пов’язані зі стійкістю – це «зелене мислення», «захист планети», «процвітання та гідність», «рівновага, свідомість та майбутнє».

Під час другої частини сесії опрацьовували практичні завдання відповідно до теми сесії: обчислення індивідуального екологічного сліду та розгляд наслідків використання наших особистих ресурсів. Наразі, є багато способів, за допомогою яких, можна змінити розмір екологічного сліду людини, відтак, варто ретельно обирати практики, для застосування у своєму повсякденному житті.

Також, після короткого повідомлення експерта щодо поводження з відходами – модель 5 R '(відмовити, зменшити, повторно використати, переробити та перепрофілювати), практикували обговорення щодо сортування різноманітних відходів.

Проаналізували проблеми, пов’язані з громадськими просторами, та запропонували можливі рішення для розвитку стійких громадських просторів. Тішимось, що всі три завдання були інтерактивними, а сесія наповнена творчими та продуктивними ідеями для просування сталого розвитку.

Версія для друку Опубліковано: 16 Червня 2021