ФЛОРИСТИКА ТА ЕКОЛОГІЯ

ФЛОРИСТИКА ТА ЕКОЛОГІЯ Напередодні Нового року дуже актуально створювати святкові композиції. Але справа не лише у тому, що це красиво і святково, − таке заняття сприяє формуванню екологічної культури молоді. Особливо важлива екологічна культура в період інтеграції України в Європейське співтовариство. Адже охорона навколишнього середовища, поряд з економічною інтеграцією, належитьдо одного з пріоритетів ЄС. Флористика є важливим елементом естетичного виховання підростаючого покоління. Подібні майстер-класи розвивають не тільки вміння бачити прекрасне, але й бажання цінувати, оберігати і захищати красу природи. Тому відділення екології та аграрних наук Київської МАН із задоволенням відгукнулося на пропозицію викладача Ліцею інформаційних технологій № 79 Наталії Станіславівни Павлик взяти участь у практичному екологічному занятті з основами флористики.


Програма майстер-класу включала в себе висвітлення роботи нашого відділення, можливостей, які воно відкриває перед юними дослідниками. Далі був блок повідомлень про роль світових гербаріїв як найважливіших і незамінних джерел отримання достовірної інформації про флору та сучасні природоохоронні напрямки.





Заключною і сприйнятою з, мабуть, найбільшим ентузіазмом і натхненням частиною було практичне заняття: створення новорічної композиції за допомогою гербарних матеріалів. При цьому учні отримали коротку інформацію про рослини, використовувані ними в ошібані, методи гербаризації цих рослин.



Дякуємо за гостинність і педагогічну солідарність, виявлені адміністрацією та педагогічним колективом ліцею під час проведення майстер-класу, завдяки чому стало можливим успішне проведення нашого спільного заходу!



Версія для друку Опубліковано: 30 Грудня 2015