Юридична освіта майбутнього: вихованки Київської МАН – переможниці!

Юридична освіта майбутнього: вихованки Київської МАН – переможниці! Актова зала Міністерства освіти і науки України приймала фіналістів та переможців II Всеукраїнського молодіжного конкурсу «Юридична освіта майбутнього». Саме тут 21 червня 2024 року відбулось нагородження, участь у якому взяли, директорка Київської МАН Ірина ПОЛІЩУК та завідувачка відділення філософії та суспільствознавства Тетяна КОТ.

Київська МАН є одним з організаторів конкурсу, разом з Радою молодих юристів України та Інститутом політико-правових та релігійних досліджень. А Тетяна Юріївна, традиційно, є членкинею експертного журі.

Цьогоріч було три категорії учасників Конкурсу: група 1 – учні ЗЗСО (з 8 по 11 клас);  група 2 – студенти та аспіранти закладів вищої освіти; група 3 – викладачі закладів вищої освіти (до 35 років).

Школярі досліджували тему: «Актуальність юридичної професії у 2024 році»; студенти шукали обґрунтування на тему: «Які реформи потрібні юридичній освіті та застосування інновацій»; викладачі міркували над темою: «Шляхи інтеграції юридичної освіти в європейський освітній простір».

У Фінал вийшли 75 учасників, по 25 відповідно у кожній групі.

Надзвичайно почесно, що II та III місце (група 1) посіли вихованки секції «Правознавство» відділення філософії та суспільствознавства Київської МАН Валерія ПОНОМАРЕНКО, учениця 10 класу гімназії біотехнологій №177, та Кіра КАСЬЯН, учениця спеціалізованої школи I-III ступенів № 316 з поглибленим вивченням української мови Дарницького району міста Києва.

Метою Конкурсу є підтримка обдарованої молоді та внутрішньо переміщених осіб; виявлення проблемних питань юридичної освіти та шляхи їх вирішення; залучення студентів до процесів покращення якості вищої юридичної освіти в Україні; залучення молодих науковців до інтеграції юридичної освіти в європейський освітній простір; професійна орієнтація школярів; аналітика питання підвищеної популярності професії юриста в абітурієнтів.

Конкурс проходив за сприяння Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та за підтримки Міністерства молоді та спорту України та Міністерства освіти і науки України.

Стоїмо на варті юридичної освіти. Робимо безперечно найкращі інвестиції у майбутнє нашої Держави – підтримуємо талановиту обдаровану молодь.

Версія для друку Опубліковано: 24 Червня 2024