Сад Перемоги Київської МАН

Сад Перемоги Київської МАН Відділення Екології та аграрних наук Київської Малої академії наук натхнене всеукраїнською ініціативою «Сади перемоги» започатковує новий проєкт «Сад Перемоги Київської МАН» і запрошує взяти в ньому участь всіх вихованців, викладачів, науковців та співробітників Київської МАН, а також всіх, хто бачить Київ та Україну квітучими та готові сприяти цьому.

Сади Перемоги - всеукраїнська кампанія, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні.   Прикладом для організаторів кампанії стали овочеві, фруктові та трав’яні сади, які були висаджені в приватних резиденціях і громадських парках у Сполучених Штатах, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових війн.

Але ми, фахівці Київської МАН хотіли б розширити рамки цієї ініціативи. Ми вважаємо, що потрібно не лише висаджувати картоплю, моркву, буряк, огірки ти помідори. Відновлення потребують і ліси та парки, а яскраві квіти, що завжди прикрашали нашу землю, мають прикрашати її завжди!

Отже, для участі у проєкті посадіть овочі, квіти, дерева біля свого дому, у сквері, навіть на підвіконні! Вирощуйте мікрогрін чи полуницю, яблуневий сад чи ялинку!  А нам надішліть  фотографії у viber (095 087 0851) або на пошту man.rosa397.2@gmail.com (тема листа "Сади Перемоги Київської МАН"), ми їх розмістимо на нашому сайті та в соцмережах, а восени дружно відсвяткуємо Свято Урожаю! Кількість посаджених рослин та кількість надісланих фотографій необмежена. Дуже цікаво було отримати фотографії різних етапів зростання та дозрівання ваших садів від розсади чи насіння до плодів. А за посадженими деревами ми будемо спостерігати та опікуватись ними й після закінчення проєкту.

Термін дії проєкту з 8 квітня до 30 вересня 2022 року

Версія для друку Опубліковано: 07 Квітня 2022