Перша науково-практична міжнародна конференція з питань кібердипломатії

Перша науково-практична міжнародна конференція з питань кібердипломатії Київська Мала академія наук виступила співорганізатором Першої науково-практичної міжнародної конференції з питань кібердипломатії, яка є частиною постійного Форуму з кібердипломатії України.

Кібердипломатія ‒ це нові напрями для досліджень юних науковців Києва, нові теми, нові можливості створити проєкт, який буде що має попит у суспільстві. І цей науковий захід був спрямований на поглиблення наукового розуміння трансформаційного впливу цифрових технологій у міжнародних відносинах.

Під час конференції міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив: «Важкі часи створюють унікальні можливості. Ми маємо розсунути межі уставлених уявлень задля створення світової кібердипломатії».

Під час конференції була представлена робота вихованця відділення безпеки та оборони Владислава Гарматюка "Застосунок протидії фейковим повідомленням". Актуальний винахід, який блокує небезпечні повідомлення, такі як шахрайські, спам і та ін. Важливо, що винахід працює не як антивірус. Застосунок побудований на основі спеціально навченої нейромережі та алгоритмів, які й блокують фейкову інформацію у телеграмі, інстаграмі, фейсбуці, вайбері, пошті й та ін.

Для користувача він дає 100% безпеки від шахраїв, спаму і дезінформації.

«В наш час є дуже багато груп, які поширюють фейкову інформацію. Цей застосунок видаляє та блокує ці групи. Ви можете самі вибрати застосунки, де хочете блокувати та видаляти подібні повідомлення», — сказав Владислав Гарматюк.

Під час виступів, у привітальних словах, Сергій Васильович Демедюк — заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України — згадав про напрацювання наших вихованців, про конкретні розробки, які були представлені в експозиції Київської МАН.

Дмитро Іванович Кулеба також зазначив: «Має завжди застосовуємо науковий підхід, який дозволяє нам зазирнути у майбутнє. І саме коли ми побачимо, уявимо, як змінюється це майбутнє — ми творимо це майбутнє".

І юні науковці Києва творять це майбутнє України!

Більше фото ТУТ

Версія для друку Опубліковано: 15 Травня 2024