Наші наукові керівники. Ганна Мегалінська

Наші наукові керівники. Ганна Мегалінська Знайомтесь – Ганна Петрівна Мегалінська, керівниця секції охорони довкілля та раціонального природокористування; лісового і садово-паркового господарства; агрономії, доцентка кафедри здоров’язбережувальної освіти та фізичної рекреації факультету фізичного виховання, спорту та здоров’я Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, кандидатка біологічних наук.

Її вихованка Поліна Ярифа, учениця школи І-III ступенів № 306 Деснянського району міста Києва з проєктом «Fire impactology: моделювання та оцінка впливу викидів лісових пожеж на здоров’я населення в умовах змін клімату» цього року стала найтитулованішою юною дослідницею Київської МАН 2024.

Вихованці Ганни Петрівни створюють проєкти, метою яких є збереження екосистеми України. Високий науковий рівень цих досліджень та їх актуальність підтверджується тим фактом, що протягом останніх 3 років вихованці Анни Петрівни 11 раз перемагали на Всеукраїнському конкурсі- захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України!

Дослідницькі проєкти учнів Ганни Петрівни втілюють оптимізм щодо майбутнього здоров’я українців та української природи: юні науковці знаходять механізми антибактеріальної та протипухлинної дії деяких злакових культур, створюють композиції та перевіряють адаптогенні властивості рослинного чаю для навчального процесу, вивчають вплив гінкго білоба на стан людини та ріст рослин, досліджують можливості використання деяких водних рослин як біологічного фільтра води та знаходять ще багато способів покращити стан здоров’я людини та екосистеми, у якій ми всі живемо.

Ганна Петрівна – людина великого серця та широкої душі. Вона не просто любить та вчить студентів Університету М.П. Драгоманова та вихованців своєї секції. Ганна Петрівна готує переможців.

Версія для друку Опубліковано: 05 Липня 2024