Наш синьо-жовтий прапор – символ нескореної нації українців

Наш синьо-жовтий прапор – символ нескореної нації українців Навчально-просвітницьким заняттям «Наш синьо-жовтий прапор – символ нескореної нації українців», відзначили День Державного Прапора України вихованці відділення філософії та суспільствознавства, разом із педагогами та партнерами відділення.

Не на часі широке святкування та масові активності. Україна виборює незалежність, відстоює державницькі позиції, боронить своє. 

В далекому, 1991 році, синьо-жовтий був внесений у сесійну залу Верховної Ради України, згодом замайорів над будівлею парламенту. Він, в серці кожного українця та українки. Він в серці тих, хто вимушено поза межами держави, тих, хто зараз на окупованій території, тих, хто щоденною працею, навчанням, донатами, підтримує, навчає, відновлює, працює. Тих, хто ціною свого життя  захищає від ворога.

Синьо-жовтий прапор завжди був символом боротьби та спротиву. Символом єдності та неподільності, духовного єднання, відстоювання своїх духовно-моральних позицій, усвідомлення власної ваги та громадянського обов’язку у міжнародній спільноті.

Саме про це говорили та зазначали вихованці відділення, ділилися роздумами та будували нові плани. Тому що майбутнє залежить від кожного з нас, від нашої непохитності, нашої віри, нашої сміливості.

«Синьо-жовтий стяг майорить у кожному звільненому від ворога селищі та місті. Він на плечах та в руках повернутих додому українців. На зап’ястях маленьких дітей. З ним українці переживають усі найкращі й найважчі в житті моменти. Це один із найупізнаваніших символів України!»

Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець.

«Синьо-жовтий на броні наших військових! У дитячих малюнках! У вікнах українців! На акціях солідарності з Україною! Український Прапор знає весь світ! Український Прапор шанує весь світ! І це Прапор Перемоги!»

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук

 

Захід відбувся в межах реалізації проєкту «Незламність – генетичний код українців» та заходів національно-патріотичного виховання тематичного блоку «Україна – країна можливостей» відділення філософії та суспільствознавства.

Версія для друку Опубліковано: 22 Серпня 2024