Літня науково-профільна школа з хімії

Літня науково-профільна школа з хімії 19 та 20 червня 2024 року продовжила свою роботу літня науково-профільна школа за напрямом хімічні технології.

Для її учасників були проведені:

Лекція: "Композитні полімерно-неорганічні матеріали навколо нас"

  • Дмитро Старокадомський, старший науковий співробітник відділу композиційних матеріалів Інституту хімії поверхні ім. О. О. Чуйка НАНУ, кандидат хімічних наук, розповів учасникам про важливість і застосування композитних матеріалів у повсякденному житті.

Лабораторна робота: "Отримання епоксидних композитів з різними наповнювачами"

  • Дмитро Старокадомський провів практичне заняття, де учасники самостійно виготовляли композити, використовуючи різні наповнювачі і створювали з них значки та інші вироби.

Презентація кафедри технології електрохімічних виробництв

  • Олександр Букет, доцент кафедри ТЕХВ ХТФ Національного технічного університету України «Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського», кандидат технічних наук, розповів про роботу кафедри та можливості навчання.

Лекція: "Електрохімія – стабільна й цікава робота в Україні й за кордоном"

  • Олександр Букет поділився досвідом роботи в галузі електрохімії, розповів про можливості працевлаштування та кар’єрного росту як в Україні, так і за кордоном.

Лабораторна робота: "Металізація неметалевих предметів або як зробити "коштовні" прикраси з рослин власного саду"

  • Олександр Букет, доцент кафедри ТЕХВ ХТФ Національного технічного університету України «Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського», кандидат технічних наук, провів практичне заняття, де учасники виготовляли металізовані прикраси з рослин.

Лекція: "Маятник Фуко ‒ маятник, що демонструє обертання Землі навколо своєї осі"

  • Учасники мали змогу побачити демонстрацію маятника Фуко, що наочно показує обертання Землі. Провела лекцію та екскурсію завідуюча відділом рідкісних та цінних документів Людмила ГУНЬКО.

 

Дякуємо всім за активну участь! Попереду нас чекає ще багато цікавих і корисних занять.

 

Версія для друку Опубліковано: 24 Червня 2024