Фінішував мінікурс з 3D-моделювання

Фінішував мінікурс з 3D-моделювання Четверте, завершальне, заняття з мінікурсу «3D-моделювання» для Школи юного науковця від відділення «Київ-столиця» відбулося 24 лютого. Потужний мінікурс успішно завершено!

За ці чотири заняття учні встигли познайомитися зі сферами застосування 3Д моделювання, процесом 3Д друку та підготовкою моделі. Серед інструментів були використані найпростіші конструктори 3Д графіки, які допомагають швидко на базі готових шаблонів підготувати власну модель чи сцену. На принтерах учні побачили процес друку таких моделей як вежа, слон, зірочка. Окрім цього кожен зміг побачити та потримати в руках деякі з минулих робіт учнів спеціалізованої школи I-III ступенів  № 53 з поглибленим вивченням німецької мови  та вихованців Київської Малої академії наук.

Помітно, що курс був цікавий не лише для учнів, а й для їх батьків. Звучало багато різноманітних запитань щодо процесу 3Д моделювання, друку, а також програмування. Серед них такі, що стосуються видів пластику, швидкості друку на різних принтерах, можливості застосування 3Д друку в медицині тощо. Іноді учні додатково затримувались після уроку в принтерній, щоб поспостерігати за процесом друку, поставити свої запитання, роздивитися уважніше роздруковані моделі. Це все безумовно свідчить про великий рівень інтересу до всього процесу створення моделі від ідеї до реалізації.

Сподіваємось, що цей ознайомчий курс для учнів Школи юного науковця Київської МАН став досить інформативним та цікавим, дав правильне загальне уявлення про 3Д моделювання та друк. Саме таке ознайомлення, яке спрямоване не на деталі, а на побудову правильного загального уявлення, дає можливість учням повноцінно оцінити для себе необхідність вивчати або навпаки не вивчати це більш детально.

Велика подяка керівнику секції  «Програмна інженерія, 3d моделювання, навчальні, ігрові програми та віртуальна реальність. Кібербезпека. Розумне місто безпечне для життя» Сергію Храмову за надзвичайно цікавий і корисний курс!

Версія для друку Опубліковано: 26 Лютого 2024