Вперше на «Destination Imagination»: хоч ще маленькі, та вже креативні!

Вперше на «Destination Imagination»: хоч ще маленькі, та вже креативні! Розумним та креативним можна бути й у зовсім юному віці. Це зрозуміли про себе учні 6-го класу НВК №30 «ЕКОНАД», які у складі команди «КОМЕТА» брали участь у І Всеукраїнській олімпіаді креативності «Destination Imagination». Міжнародна освітня програма «Destination Imagination» (DI) – найбільша у світі програма з креативності, започаткована в США, що охоплює 42 країни на 6 континентах. Спрямована DI на підготовку учнів до професійних викликів ХХІ століття, серед яких все більш цінується креативність та критичне мислення.


На відкритті олімпіади 30 команд з України привітали перший заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей, міністр закордонних справ України Павло Клімкін,  президент Малої академії наук Станіслав Довгий,  лауреат Нобелівської премії з фізики 2015 року японський фізик Кадзіта Такаакі.



За правилами олімпіади,команди змагались за умовами Викликів. Їх є два види і кожен має свою особливу мету та освітню спрямованість: Командний виклик (домашнє завдання  за обраним напрямом) і Миттєвий (завдання учні дізнавалися на місці змагань).



У Командному виклику  «КОМЕТА» обрала для себе Художній напрям – придумати і продемонструвати гру  та спроектувати і створити контейнер, який перетворюється під час презентації.



Тренером юних київських МАНівців була Ісаченко Олена Миколаївна, завідувач відділення екології та аграрних наук. Саме вона проводила підготовчі заняття з учасниками команди та надихала їх на творчі рішення. Але за правилами «Destination    Imagination» тількичлени команди можуть подавати ідеї та втілювати їх у практику відповідно до своїх можливостей. Тренер не має права ініціювати ідеї та впливати  на рішення команди.



Київську МАН на цьому святі креативності представляли:



Захарченко Дар'я – режисер проекту



Стегній Максим та Білик Олександр – інженери-розробники декорацій



Кротик Тетяна – інженер-деталізатор



Романенко Михайло – керівник напряму «ораторське мистецтво»



Вишнівська Вероніка – таймменеджер та талісман команди



Хомутовська Анастасія  - капітан команди «КОМЕТА», сценарист та авторка девізу



                                             «Комета летить, перешкоди долає!



                                              Вона креативно,  високо літає!»



Бажаємо всім нашим юним учасникам високо літати…



Версія для друку Опубліковано: 25 Березня 2019