Українські школярі стали учасниками IV Міжнародної конференції науково-дослідницької та проектної діяльності учнів у м. Черноголовка Московської області

Українські школярі стали учасниками IV Міжнародної конференції науково-дослідницької та проектної діяльності учнів у м. Черноголовка Московської області На запрошення адміністрації муніципальної освіти «Міський округ Черноголовка» та Центру додаткової освіти для дітей «Імпульс» 27-28 квітня освітянська делегація від України взяла участь у IV Міжнародній конференції науково-дослідницької та проектної діяльності «Юний дослідник», яка відбулася за підтримки наукового центру Російської академії наук в місті Черноголовка та за участю представників інших наукових центрів РАН. Перед юними дослідниками виступили голова НЦЧ РАН, академік Анатолій Леонідович Бучаченко та голова муніципальної освіти «Міський округ Черноголовка», член-кореспондент РАН Володимир Федорович Разумов. Учасників конкурсу також привітали директор Центру додаткової освіти для дітей «Імпульс» Тетяна Анатоліївна Кутирьова, заступник голови ОПО НЦЧ РАН Людмила Василівна Ковальова та ін.


До складу делегації від України увійшли: 




  1. Козаков Денис – учень  11 класу ліцею «Голосіївський» № 241 м. Києва, з авторською роботою на тему «Визначення концентрації фібриногену в плазмі крові за допомогою імунобіосенсорних чипів методом ППР», яка на Всеукраїнському конкурсі винахідників та раціоналізаторів «Природа – людина – виробництво – екологія» (27.02. - 01.03.2013 р.) була відзначена дипломом I ступеня.


  2. Рудь Єлизавета – учениця  10 класу Українського медичного ліцею Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, з авторською роботою на тему «Ефекти вітамінів Д3 і Е на функціональну активність фагоцитуючих клітин за хронічного введення преднізолону», з якою на національному етапі міждународного конкурсу «INTEL-ЕКО» здобула І місце.


  3.  Гладиш Анастасія – учениця 10 класу фізико-математичного напряму навчання Слов’янського педагогічного ліцею (Донецька обл.), з авторською роботою на тему «Вплив викидів автомобільного транспорту на вміст фотосинтезуючих пігментів деяких деревних рослин м. Слов’янська», з якою на Всеукраїнській екологічній олімпіаді школярів здобула II місце.





Очолив делегацію Володимир Іванович Назаренко – провідний науковий співробітник Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України, віце-президент та керівник секції екології відділення екології та аграрних наук Київської Малої академії наук учнівської молоді, академік Української академії наук.



Після реєстрації учасників конференції розпочалася робота наукових секцій. Усі члени української делегації представили свої проекти на секції хімії. Їх виступи пройшли вдало, а робота Рудь Єлизавети, підготовлена на базі Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна, була визнана найкращою ‒ їй присудили диплом I ступеня.



Після цього науковці  кафедри прикладної механіки та управління механіко-математичного факультету МДУ ім. М.В. Ломоносова  виступили з цікавою науковою презентацією на тему «Панорамна система віртуальної реальності».



Під час урочистого закриття та нагородження переможців члени української делегації висловили подяку організаторам конференції за запрошення та покриття витрат, пов'язаних з поїздкою до Москви. Російські колеги повідомили про свої наміри влаштувати наступного року VМіжнародну конференцію, залучивши більшу кількість учасників, висловили  сподівання і на майже традиційну участь у ній делегації від України. Також надійшло запрошення на проведення спільних літніх табірних зборів Київської Малої академії наук учнівської молоді та Центру додаткової освіти для дітей «Імпульс» міста Черноголовка в Україні, на базі санаторно-оздоровчого комплексу «Гілея» НАН України або в іншому місці.





Другий день члени української делегації присвятили культурно-розважальній програмі та ознайомленню із визначними пам’ятками столиці Російської Федерації. Вони побували на Красній площі, в Російській державній бібліотеці (колишня Державна бібліотека імені В.І. Леніна), в Соборі Василія Блаженного, оглянули Меморіальний парк Перемоги на Поклонній горі, пройшлися однією з найстаріших вулиць Москви ‒ Старим Арбатом, а також Новим Арбатом.



Участь у конференції та культурно-ознайомчій програмі справила на юних дослідників з України глибоке враження і безумовно стала хорошим стимулом для їх подальшого навчання і творчої винахідницької діяльності.





Версія для друку Опубліковано: 14 Травня 2013