Таємниці Лисої гори

Таємниці Лисої гори Закінчився черговий навчальний рік, але для учнів-членів відділення наук про Землю Київської МАН заняття не припинялися, бо розпочалася їхня літня комплексна географічна практика. Перше практичне заняття на місцевості на тему «Географо-краєзнавча характеристика ландшафтного комплексу «Лиса гора»» провели керівник секції географії та ландшафтознавства відділення наук про Землю Тетяна Володимирівна Слободянюк та заслужений природоохоронець України В’ячеслав Миколайович Ліпінський.


Тетяна Володимирівна  розповіла учніям про формування ландшафту Лисої гори та її  історію. Особливо цікаво МАНівцям було дізнатися про фортифікаційні споруди урочища, історію їх будівництва, побачити рештки Лисогірського форту.



В’ячеслав Миколайович, окрім того, що розповів юним дослідникам про геологічну будову Лисої гори, ще й навчив їх орієнтуватися за допомогою компаса і за сонцем.





Хлопці та дівчата уважно слухали викладачів, ставили багато запитань та висловили бажання ще раз побувати у цій місцевості. Всі не тільки поспілкувалися з природою, а й доторкнулися до таємниць сивої давнини рідного міста.





Тож до нових зустрічей!



Версія для друку Опубліковано: 06 Червня 2016