Перший Київський фестиваль стартапів – з успішним почином!

Перший Київський фестиваль стартапів – з успішним почином! 20 квітня 2017 року на базі Київського Палацу дітей та юнацтва відбувся Київський фестиваль стартапів «Class іdeя», ініційований Департаментом освіти і науки, молоді та спорту за підтримки КПДЮ та Київської Малої академії наук учнівської молоді. Партнерами Фестивалю виступили бізнес-акселератор «Bsharks», Міжнародний Дім роботів, Київський міський центр зайнятості, проект «Школа героїв», Музей «Експериментаріум», Інноваційний простір HUB 4.0, Київський молодіжний центр та бізнес-інкубатор «Sikorsky Challange».




Фестиваль було організовано з метою виявлення кращих стартап-проектів, стартап-ідей, стартап-рішень учнів та педагогічних працівників; визначення та подальшої підтримки кращих стартапів, що вирішують конкретні проблеми, відповідають на актуальний запит суспільства і спрямовані на покращення громадського життя.





На участь у Київському фестивалі стартапів «Class іdeя» було подано 133 заявки у п’яти номінаціях, серед яких «Стартап  у Побуті», «Стартап у Природі», «Стартап для Людини», «Стартап і Мистецтво», «Стартап і Освіта». Номінації були розподілені на чотири категорії: учні початкової школи; учні основної школи; учні старшої школи; педагогічні працівники науково-методичних центрів, державні службовці управлінь освіти районних в м. Києві державних адміністрацій.



Від учнів Київської МАН було подано та зареєстровано 49 проектів.





Пишаємось, що за рішенням громадського журі 6 вихованців Київської МАН стали переможцями та одержали кубки з зображенням давньогрецької богині перемоги Ніки:



НОМІНАЦІЯ «СТАРТАП У МИСТЕЦТВІ»:



І місце Стартап «Тату для Будинку» – Бажан Марія Ігорівна, вихованка секції мистецтвознавство відділення української філології та мистецтвознавства, учениця 9 класу Києво-Печерського ліцею №171 «Лідер»



ІІ місце Арт-проект «Живописна Ботаніка» – Шматко Анастасія Андріївна, вихованка секції історичного краєзнавства відділення історії Київської МАН, учениця 10 класу гімназія НТУ ім. М.П.  Драгоманова



НОМІНАЦІЯ СТАРТАП ДЛЯ ЛЮДИНИ:



         Основна школа: «Регенерація та інактивація старого пороху» – Комашня Михайло Євгенович, вихованець секції хімії відділення хімії та біології Київської МАН, учень 9 класу Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ»



НОМІНАЦІЯ СТАРТАП У ПРИРОДІ:



         Старша школа: стартап «Перетворення електричної енергії блискавки індукційним методом для подальшого використання» – Семенко Каріна Миколаївна, вихованка секції науково-технічної творчості та винахідництва відділення технічних наук Київської МАН, учениця 11 класу Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ» 



НОМІНАЦІЯ СТАРТАП У ОСВІТІ:



         Старша школа: стартап «Соціалізація та виховання духовності в учнів з обмеженими можливостями на традиціях українського народу» – Клименко Вікторія Олександрівна, член секції соціології відділення філософії та суспільствознавства Київської МАН, учениця 10 класу СШ І-ІІІ ступенів №218;



         Основна школа: стартап «Використання 3-Д принтерів у школі» – Зарицький Кирило Андрійович, вихованець відділення технічних наук Київської МАН, учень 8 класу Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ».



За результатами заочного етапу "Електронне голосування за стартап", у якому взяли участь 3053 респонденти, у категорії "Стартап і мистецтво" переможцем став стартап "Тату для будинку" Бажан Марії, вихованки Київської МАН (867 голосів).





Хочеться з гордістю відзначити, що талановитими вихованцями Київської МАН на фестиваль було подано 49 проектів. Кожен з учасників отримав подяку Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та призи у вигляді флеш-накопичувачів. Всі учасники також отримали кольоровий збірник "Київський фестиваль стартапів "Сlass ідея", виданий Київською МАН.



Приємно, що ряд вихованців відділення технічних наук Київської МАН одержали спеціальні подарунки від партнерів конкурсу та запрошених експертів:




  • Олексій Федоренко та Ігор Жуковський, учні 10 класу Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ», - сертифікати на інвестиційну консультацію від бізнес-акселератора «Bsharks»;


  • Вадим Концеба та Кирило Мартин, учні 11 класу спеціалізованої школи №304, а також Каріна Семенко, Владислав Нескородов, Назар Шалига, Олексій Федоренко, Ігор Жуковський, учні 11 та 10 класів Політехнічного ліцею НТУУ «КРІ», - сертифікати на екскурсію в інноваційний простір HUB 4.0 та відвідання освітнього майстер-класу;


  • Богдан Ліберацький та Леонтьєв Євген, учні10 та 7 класів спеціалізованої школи №304, - запрошення на майстер-клас з робототехніки від Міжнародного Дому роботів;


  • Олексій Наконечний, учень 10 класу ліцею №208, а також Олексій Тесляк та Ярослав Дрібнюк, учні10 класу спеціалізованої школи №304,- річний абонемент у «Школу Героїв»;


  • Вадим Концеба, Кирило Мартин та Владислав Нескородов- квитки до музею «Експериментаріум»;


  • Кирило Мартин, Вадим Концеба, Володимир Трофимчук, Дмитро Житник, Верховецька Вікторія- сертифікати на профорієнтаційне тестування від Київського міського центру зайнятості.



Особливо приємно, що серед членів громадського журі були випускники Київської МАН, які є переможцями численних міжнародних, всеукраїнських, міських конкурсів та олімпіад: Франчук В.О., Кунц С.В., Примак О.В., Шрам Є.О., Бабенко Ю.В., Ромадіна М.Є., Пуськов В.О., Семерак Д.О., Нестерчук Ю.А., Логош В.Д., Попченко І.С., Падалка В.В., Дмитренко І.В., Сізик І.О., Сорока Є.В., Левадська А.А., Руснак В.Ю., Мікуш П.П., Глушко Б.С., Литовченко М.М., Железнова Е.В., Нагорний Т.В., Головань Д.Р., Нікітіна А.Д., Товстенко-Забелін М.С., Гордійко К.С., Ткачук В.А., Гайдамаха Д.Д., Даценко А.В.





У рамках Фестивалю вихованці Київської МАН одержали унікальну нагоду взяти участь у майстер-класах «Від технологічної ідеї до стартап-компанії» директора компанії «BeNextIT», провідного тренера та співавтора програми стартап-школи «Sikorsky Challange» Ігоря Пеєра та «Як презентувати свій стартап» керівника проектів і програм бізнес-аналітика, ментора та викладача у стартап-школі «Sicorsky Challenge» Олексія Струцинського та багатьох інших. Майстер-клас «Цікавий декупаж, або диво своїми руками» успішно провела Кирилюк Любава Вячеславівна, методист відділення української філології та мистецтвознавства, керівник секції мистецтвознавства КПНЗ «Київської Малої академії наук учнівської молоді». Майстер-клас «Біологія у скульптурі» провів Даниленко Євген Володимирович, методист відділення екології та аграрних наук від КПНЗ «Київської Малої академії наук учнівської молоді».





Бажаємо вихованцям Київської МАН успіхів у реалізації власних стартапів!



Версія для друку Опубліковано: 25 Квітня 2017