Неймовірний досвід спілкування з нобелівським лауреатом

Неймовірний досвід спілкування з нобелівським лауреатом


Так, так, тут немає помилки! Наші вихованці і справді поспілкувалися з нобелівським лауреатом сером Полом Нерсом! Таку унікальну нагоду вони отримали завдяки проекту «Лекції майбутнього», організованому  Національним центром «Мала академія наук України» та громадською організацією «EuroJAS». Саме у рамках цього проекту відбувся візит видатного британського біохіміка, нобелівського лауреата з медицини та фізіології 2001 року сера Пола Нерса, який у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка прочитав лекцію на тему «Контроль клітинного циклу», присвячену ключовим регуляторам клітинного циклу.

Сер Пол Нерс має видатні наукові досягнення, а також посідав важливі адміністративні посади. «Вікіпедія» відводить чимало рядків для переліку його здобутків!

Привітав присутніх та представив гостя президент Національного центру «Мала академія наук України», академік НАН України та НАПН України Станіслав Довгий.

Вихованці секції медицини відділення хімії та біології Київської МАН на чолі з керівником секції Косович Т.Ю.  із задоволенням та ентузіазмом слухали поважного доповідача. Учні-члени Київської МАН зазначили, що це чудова можливість налагодити діалог між знаними вченими й талановитою науковою молоддю, яка послугує мотивацією для подальших звершень.

Дуже приємно зазначити, що наші майбутні медики у веденні дискусії з сером Полом Нерсом продемонстрували ґрунтовні знання з біології, підкріплені високим рівнем підготовки з англійської мови.

Дякуємо керівництву Національного центру «Мала академія наук  України» за можливість навчатися у професіоналів світового рівня, а також запрошуємо всіх до участі у наступних заходах Київської МАН, адже вони – джерело для роздумів, нових ідей та їх реалізації!

Версія для друку Опубліковано: 17 Жовтня 2018