Наука піци, або занурення у бізнес мережі ресторанів «Євразія»

Наука піци, або занурення у бізнес мережі ресторанів «Євразія» 22 вересня команда відділення економіки Київської МАН організувала для юних науковців та членів їх родин безкоштовний майстер-клас вихідного дня із приготування італійської піци у ресторані японської та європейської кухні «Євразія» у ТРЦ Smart Plaza Obolon. Захід відбувся у рамках проектів «Занурення у бізнес» та «Економісти без меж». Місце проведення було обрано невипадково: ресторан, у якому відбувся захід, може одночасно прийняти 230 гостей. До того ж мережа ресторанів та суші-барів «Євразія» за 12 років відкрила 22 заклади, її штат налічує більше 500 співробітників.


Знайомлячись, учні розповіли одне одному та шеф-кухарю про свої найбільші наукові досягнення. Виявилось, що серед них були і справжні зірки Київської МАН, а саме:




    • Онищенко Артур, переможець ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства 2019 року, вихованець відділення філософії та суспільствознавства;

 


    • Рудик Євгенія Анастасія, срібна медалістка Міжнародної конференції молодих вчених ICYS 2019 року (Куала-Лумпур, Малайзія); переможниця ІІ (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у секції «Математичне моделювання» у 2019 р., вихованка відділення математики;

 


    • Рудик Андрій, переможець міського конкурсу пошуково-дослідницьких робіт «Математична мозаїка» у 2019 та 2018 рр., вихованець відділення математики.




Відділення економіки, прагнучи розвивати культуру сімейних стосунків, заохотило також взяти участь у заході братів та сестер вихованців, батьків та інших членів родини. Щоб стерти не лише міждисциплінарні, а й гендерні бар’єри, поринути у кулінарний бізнес, нарівні з дівчатами було запрошено 5 хлопців. А щоб стерти вікові бар’єри — учнів від 6 до 15 років.

 


Під керівництвом шеф-кухаря Воронкова Івана КМАНівці спробували себе у ролі справжніх піцайоло, з великим інтересом опанували процес приготування однієї із найпопулярніших у світі страв та ознайомилися з тонкощами унікальної рецептури й ресторанного бізнесу. Творча праця завершилася смачними результатами — вихованці разом із членами родин скуштували створені власноруч кулінарні шедеври. Крім того, кожен учасник отримав іменний диплом юного кухаря.

 


Учні зрозуміли, що піцерія — доволі перспективний бізнес, адже вона користується значним попитом, не потребує великих фінансових вкладень й за кілька років може приносити стабільний дохід. Зауважимо, що такий бізнес у світі приносить близько 32 мільярдів доларів доходу за рік.

 


У 1957 році компанія «Celentano» почала продавати перші заморожені піци, незабаром ця страва стала найпопулярнішою з усіх заморожених страв.

 


Деякі піцерії вводили в основу принцип «30 хвилин або піца безкоштовно», але потім відмовлялися від нього, тому що водії, часто були причиною автомобільних аварій через поспіх доставки піци.

 


У 2001 році було здійснено доставку піци на найбільшу за всю історію відстань — піца була відправлена на Міжнародну Космічну Станцію за допомогою ракети. Це був рекламний хід вартістю в 1 млн. доларів.

 


Сподіваємось, що у майбутньому дехто з наших вихованців відкриє свій ресторан або присвятить вивченню ресторанного бізнесу науково-дослідницьку роботу.

 


Запрошуємо юних науковців та їх наставників приєднуватися до проектів «Занурення у бізнес» та «Економісти без меж» відділення економіки Київської МАН та дізнаватися про нього більше за телефоном: 096-309-04-91 у Кагляк Олени Володимирівни.



Версія для друку Опубліковано: 24 Вересня 2019