Літня школа МАН – це креативно, цікаво, весело!!!

Літня школа МАН – це креативно, цікаво, весело!!! Триває навчання юних дослідників у літній профільній школі на базі дитячого оздоровчого табору «Лідер». Другий день зміни вихованців відділень екології та аграрних наук, біології та хімії Київської МАН був сповнений сяйвом сонця, вирієм креативу та гарного настрою. Отже, керівники відділень приготували юним науковцям цілу низку цікавих розважально-пізнавальних заходів. Заходів, кожен з яких був гармонійно вибудованою дидактичною моделлю, що ідеально відповідає завданням виховання в контексті занять літньої школи.


Ранок почався з лекції на тему «Гербарна справа», але  це, мабуть, була найбільш жвава лекція на світі. Півгодинна інформаційна увертюра раптом спрямувала сприйняття школярів в русло руху та змагання. Слід відмітити, що територія табору «Лідер» – це впорядкований зелений оазис, який дає змогу насолоджуватися вивченням барвистого різноманіття флори нашої країни. Отже, після інформаційного блоку з предмету, вихованцям було запропоновано розділитися на декілька команд, кожна з яких за певний проміжок часу мала зібрати матеріал для майбутнього гербарію. Блиск у дитячих очах, ціла симфонія струмочків щирого сміху, майже університетський рівень запеклих ботанічних дискусій навколо то однієї, то іншої рослини – що може бути вищою та найбільш цінною подякою для педагога, ніж ці прості прояви глибокого і водночас веселого занурення в світ науки?!!





Весела хвиля приємних вражень та цікавих відкриттів наблизила юних науковців до обідньої пори. Після обіду діти на чолі з керівниками екології та аграрних наук, біології та хімії вирушили на екскурсію до IZONE. «Що це за диво?» – запитаєте ви. IZONE – один з найцікавіших проектів креативного та наукового простору сучасності. Поєднує представників найбільш різноманітних індустрій та найновітніших напрямків науки. На території павільйонів IZONE працюють: фотолабораторія, літографічна майстерня, студія шовкографії, цифрова майстерня, технологічний потенціал, якої дозволяє за допомогою 3-д принтера виготовити майже будь-який макет. Перлиною концепції проекту є те, що всі майстерні працюють у відкритому доступі. Кожен охочий за символічну плату може не тільки прослухати лекцію, а й безпосередньо долучитись до процесу в тій чи іншій майстерні. Формат нашої екскурсії більше нагадував подорож у майбутнє, ніж виховний захід, як за змістом побаченого, так і за жвавою реакцією юних МАНівців. Не без задоволення педагогічні керівники повинні зазначити, що діти демонстрували неабияку обізнаність у різноманітних сферах новітніх технологій сьогодення. Цей факт навіть викликав у лекторів-професіоналів інтерес до нашого гомінкого осередку. Єдине, що могло приборкати бурхливий океан дитячого ентузіазму, це часові рамки та необхідність повернення до гостинної атмосфери табору «Лідер». Не вистачить ні аркушів, ані барвистих епітетів, щоб передати пануючу ауру жаги пізнання, інтересу та відчуття неосяжності нових вимірів науки майбутнього. Просто перегляньте  фотозвіт цього заходу, вдивіться в обличчя тих, хто є майбутньою науковою елітою нашої великої незалежної України! Серйозна відповідальність і надзвичайна честь – нести полум’я знання в душі та серця юнацтва.





Відділення екології та аграрних наук, хімії та біології Київської МАН висловлює щиру подяку Кірі Камаралі, Владиславу Білозерову, Геннадію Ізотову за надану дітям можливість подорожувати стежками яскравого світу новітніх технологій та небайдужість до сучасної освіти. Ми, як представники Київської МАН, рекомендуємо усім відвідати IZONE, оскільки цей проект, на нашу думку, є квінтесенцією сучасного авангарду інноваційних технологій, науки і новаторських методів викладання.Ось цей ресурс надасть всім охочим вичерпну інформацію про проект http://izone.center/





Версія для друку Опубліковано: 04 Липня 2016