Круглий стіл, присвячений творчості Петра Холодного

Круглий стіл, присвячений творчості Петра Холодного 18 грудня у Музеї шістдесятництва відбувся круглий стіл «Український художник Петро Холодний» для слухачів секції мистецтвознавства відділення української філології та мистецтвознавства Київської МАН. Петро Холодний – один із найвизначніших українських митців ХХ століття, який особливо відзначився як маляр та графік, а його творчість представлена іконами, вітражами, мозаїками.


Упродовж всього свого життя багатогранний та надзвичайно обдарований митець черпав натхнення з давніх художніх традицій українського народу, навчався у провідних постатей українського малярства, зокрема у М. Мурашка, та всебічно збагачував й розширяв власні мистецькі обрії. Важливо зауважити, що вагому роль у мистецькому поступі Петра Холодного відіграла художня культура Галичини.



Учні секції виступили з доповідями про дивовижне втілення українських художніх та релігійних традицій у поєднанні з панівними тенденціями стилю сецесії.



Активну участь в обговоренні теми круглого столу взяли завідувач відділення української філології та мистецтвознавства Ірина Миколаївна Іваненко та керівник секції мистецтвознавства Любава Вячеславівна Кирилюк, які також виступили з доповідями. Проте не лише мистецтвознавці високо цінують твори Петра Петровича, що доходять до душі й розуму багатьох людей.



Версія для друку Опубліковано: 20 Грудня 2016