Інтегроване заняття для учнів-членів секції німецької мови

Інтегроване заняття для учнів-членів секції німецької мови


13 грудня у приміщенні спеціалізованої школи № 112 ім. Т.Г. Шевченка з поглибленим вивченням іноземних мов відбулося інтегроване заняття на тему «Перші публічні результати мого наукового дослідження та практична робота над груповим проектом».

Заняття проводилось для учнів-членів секції німецької мови відділення іноземної філології та зарубіжної літератури Київської Малої академії наук учнівської молоді з метою набуття досвіду зі створення групових проектів та їх презентації через виконання практичних дій, що відкриває простір для отримання реальних знань, власних досліджень та маленьких винаходів. Передбачено, що набутий досвід стане в пригоді для успішного написання та захисту наукового дослідження.

Робота над груповим проектом задовольняє потребу в комунікації, при чому соціальні контакти сприяють розвитку вміння працювати спільно в рамках визначеної групи. Водночас вони задовольняють потребу в переживанні успіху під час участі у здійсненні проекту, виконання практичної роботи, пошуку нової інформації, у приємній робочій атмосфері. Крім того, учні можуть розширити свій словниковий запас, використати досвід, який вони здобули на інших заняттях, і застосувати набуті ними знання мови у реальному житті, поглиблюючи свою загальну ерудицію.

Таким чином, інтегроване заняття дало можливість членам секції німецької мови збагатитися аспектами інтеркультурного навчання, виходячи із власної культури, знайомитися з культурою інших країн та народів, самостійно аналізуючи спільне та відмінне.

 


 

Версія для друку Опубліковано: 17 Грудня 2018