ХlV Міжнародна науково-технічна конференція молодих вчених «Електроніка 2021»

ХlV Міжнародна науково-технічна конференція молодих вчених «Електроніка 2021» Марія Молебна, учениця 10-го класу Гімназії № 315 з поглибленим вивченням іноземних мов - доповідачка Секції Київської МАН на ХlV Міжнародна науково-технічна конференція молодих вчених «Електроніка 2021»! Марія, призерка ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України в секції «Електроніка та приладобудування», підготувала доповідь «Прилад для дослідження транспорту кисню в капілярах», спираючись на свою дослідницьку роботу «Дослідження спектральної мікроскопічної оксиметрії крові». Юна дослідниця виступила з цікавою, змістовною доповіддю, яка супроводжувалась якісно оформленою презентацією. Проєкт Марії викликав жвавий інтерес присутніх вчених і викладачів. Перший дотик до справжньої науки дав можливість Марії отримати навички ведення наукової дискусії, зовнішній погляд на результати свого дослідження та поштовх до подальших експериментів.

Марія Молебна була визначена в цьому році доповідачкою на цій конференції за рекомендаціями керівниці відділення технічних наук Станіслави Ігнатової, керівниці секції "SMART-технології, мікроконтролери та роботизовані системи" Ганни Сарибоги та професорки, завідувачки кафедри електронних пристроїв та систем Факультету електроніки КПІ ім. Ігоря Сікорського, докторки технічних наук Юлії Ямненко.

Щорічна Міжнародна науково-технічна конференція молодих вчених «Електроніка», присвячена Дню науки та Всесвітньому Дню телекомунікацій відбулась 21-22 квітня 2021 року онлайн. Організатори Конференції - Факультет електроніки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Комунальний позашкільний навчальний заклад «Київська Мала .академія наук учнівської молоді», громадська організація «Пані Наука». На Конференції для студентів, аспірантів та школярів, що займаються наукою, працювало 4 секції: «Мікро- та наносистемна техніка», «Електроніка, акустика та мультимедіа», «Інформаційно-обчислювальні засоби радіоелектронних систем» та «Секція Київської МАН». Четвертий рік поспіль для юних науковців з Малої академії наук організовується саме окрема секція. Її керівницею призначено старшу викладачку кафедри електронних пристроїв та систем Факультету електроніки КПІ ім. Ігоря Сікорського, заступницю Голови Організаційного комітету Конференції  Ганну Сарибогу.

Особливістю Конференції є спрямованість на молоду аудиторію науковців, які починають свою діяльність. Молодих вчених Конференція збирає для активного діалогу в галузі електроніки, обговорення теоретичних та практичних наукових розробок, висвітлення досягнень молодих науковців та обміну досвідом. Завдяки цьому учасники вільно спілкуються між собою, висловлюють свої думки, активно ведуть дискусії, що сприяє набуттю нових наукових знань та умінь, обміну досвідом.

Науковий керівник дослідниці – академік Василь Васильович Молебний, Голова секції приладобудування Академії технологічних наук України, директор Інституту біомедичної техніки та технологій, доктор технічних наук, професор.

Педагогічний керівник - Олена Анатоліївна Гребенщикова, вчителька фізики Гімназії № 315 з поглибленим вивченням іноземних мов.

На Конференції були присутні та підтримували доповідачку працівники відділення технічних наук: завідувачка відділення Станіслава Ігнатова і методистки Анастасія Пономаренко й Людмила Гаріфова.

Виконував обов'язки технічного адміністратора Михайло Сергійович Блощицин - доцент кафедри Лазерної техніки та фізико-технічних технологій Інституту матеріалознавства та зварювання імені Є.О. Патона КПІ ім. Ігоря Сікорського, кандидат технічних наук.

Бажаємо Марії успіхів та наполегливості в житті та науці! Вдячні організаторам Конференції за підтримку талановитої молоді та надану можливість!

 

Версія для друку Опубліковано: 26 Квітня 2021