Власна піцерія або Математика мені треба

Власна піцерія або Математика мені треба Школа юного науковця розпочала свою роботу для майбутніх дослідників. Перше інтерактивне заняття відбулося в суботу 21 вересня, і присвячувалось воно математиці. Спікеркою заняття була завідувачка відділення математики Козак Валентина Іванівна.

Чому розпочали саме з математики? Дуже просто! Математика – це основа всіх наук. До того ж за результатами дослідження Оксфордського університету виявилось ‒  учні, що перестають приділяти увагу вивченню математики у підлітковому віці, мають меншу кількість сірої речовини в мозку, яка є критично важливою для когнітивного розвитку. Крім того, відмова від уроків з цієї дисципліни може впливати на пам’ять, навчання, міркування та розв’язання проблем.

Тема заняття ‒ власна піцерія ‒ неабияк зацікавила наших вихованців. Валентина Іванівна розповіла дітям, як математика потрібна на прикладі створення власної піцерії. Розрахунок затрат, собівартості, націнки, організація акцій, знижок, накопичення бонусів тощо ‒ це все математика! І без неї ніяк! Учні дуже активно відповідали на питання та розв'язували завдання.

Час, проведений з математикою, пролетів, як одна мить. І на останок, гарна пропозиція! Проведемо рік з математикою! Сумно не буде! До зустрічі через місяць!

Версія для друку Опубліковано: 24 Вересня 2024