Вас вітає команда Girls Leaders!

Вас вітає команда Girls Leaders! 26 червня 2024 року ми провели пізнавальний та цікавий захід з неймовірними жінками, які досягли справжніх висот у стереотипно «не жіночих» професіях.

Першою спікеркою була Стрижак Альона ‒ командир батальйону патрульної поліції в місті Кременчук. Вона розповіла про свій шлях, про те, наскільки упереджено іноді люди можуть ставитися до жінки керівника. Також ми послухали про різноманітні перешкоди, з якими можуть стикатися дівчата/жінки коли йдуть на подібну професію. І також, пані Альона сказала важливу фразу: «Стати керівником просто, але бути ним, набагато складніше».

Друга наша спікерка ‒ це Франчук Юлія, старша інспекторка міжнародного відділу обміну аналітичною інформацією Департаменту кримінального аналізу Національної поліції України. Пані розказала нам про те, що іноді, навіть батьки й родичі можуть не підтримувати твій вибір професії. Юлія порадила нам, як спиратися не на думку оточення, а на власні переконання та завжди залишатися мотивованими в тому, що ти робиш.

І наша остання спікерка ‒ Деркач Ольга, менеджерка проєктів Офіс Ради Європи в Україні, колишня прикордонниця, підполковник у відставці. Пані Ольга поділилася з нами багатьма історіями з власного досвіду, розповіла про певні ситуації які допомогли їй лишитися у своїй сфері та розвиватися. Також вона поділилася історіями, коли на її шляху ставали не тільки чоловіки, а й жінки із мисленням базованим на гендерних стереотипах. Пані Ольга завжди наголошувала на необхідності віри в себе, та іноді підтримки зі сторони, від близьких або друзів — тих людей, які вірять в нас навіть більше ніж ми в себе. І наостанок, вона сказала нам у фразу, що мотивує: «Strong women inspire strong girls».

Цей захід запам'ятався комфортною атмосферою, великою кількістю цікавих історій та порад, необхідних для молодих дівчат при виборі майбутньої діяльності.

Ми вдячні за допомогу в організації заходу Українській Асоціації Представниць Правоохоронних Органів. (УАППО).

Цей проєкт створений в межах програми UPSHIFT, Києва та Київській обл. який реалізує Г.О. «Агенція Локальних Ініціатив», за підтримки ЮНІСЕФ та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW».

Версія для друку Опубліковано: 28 Червня 2024