Юні історики в Національній історичній бібліотеці України

Юні історики в Національній історичній бібліотеці України 22 вересня в Національній історичній бібліотеці України було проведено лекцію-екскурсію для учнів-членів відділення історії Київської МАН, метою якої було ознайомлення нових користувачів з діяльністю та послугами унікальної книгозбірні – єдиної в державі спеціалізованої бібліотеки з питань історії, суміжних історичних дисциплін та історичного краєзнавства.

Зустріч була проведена як в офлайн, так і онлайн режимі за допомогою платформи Zoom. Спочатку гостей привітав вступним словом виконувач обов’язків завідувача відділу соціокультурних комунікацій Кирило Русанівський, який розповів про основні послуги Бібліотеки. Вихованцям Київської МАН продемонстрували відеоролик про історію Бібліотеки та фрагмент з документального фільму "Таємничі манускрипти" (1+1) про митрополита Георгія Ярошевського зі згадкою рукопису «Помяник» з фонду НІБУ.

Про краєзнавчу роботу НІБУ розповіла завідувачка науково-методичного відділу Ольга Михайлова; завсектору науково-бібліографічного відділу Ольга Литвин ознайомила з бібліографічною продукцією бібліотеки, у тому числі з щорічником «Історія України» та бібліографічним покажчиком «30 років Незалежності України: наукове осмислення»; завсектору відділу довідково-бібліографічної та науково-інформаційної роботи Оксана Чугіна розповіла про довідково-бібліографічну та науково-інформаційну діяльність бібліотеки. На завершення екскурсії Світлана Смирнова, завідувачка науково-дослідного відділу стародруків, цінних та рідкісних видань продемонструвала унікальні видання з фонду бібліотеки, у тому числі «Біблію» (м. Острог, 1581).

Після захопливої екскурсії молоді науковці отримали інформацію про те, як скористатися допомогою фахівців у пошуку джерел інформації, скористатися дистанційним обслуговуванням та зареєструвались до Бібліотеки.      

Ми впевнені, що здобуті нашими вихованцями знання та навички стануть їм у пригоді під час написання науково-дослідницьких робіт історичного напряму, допоможуть у здійсненні пошуку, аналізу інформаційних джерел, оформленні бібліографії та посилань.

Версія для друку Опубліковано: 25 Вересня 2023