Юні КМАНівці у Конституційному суді України

Юні КМАНівці у Конституційному суді України До Міжнародного дня захисту дітей, 06 червня, для учнів Школи юного науковця Київської МАН, була проведена соціально-комунікативна пізнавальна гра «Долоньки прав дитини», в межах мінікурсу відділення філософії та суспільствознавства «Корабель мрії України».

Місце для такого заходу було обрано не випадково! Конституційний суд України ‒ це єдиний орган конституційної юрисдикції в Україні, який забезпечує верховенство Конституції України як основоположного закону на усій території України. КСУ розв'язує питання про відповідність Конституції України законів, здійснює офіційне тлумачення Конституції України, а також інші повноваження відповідно до Основоположного Закону нашої Держави.

В межах заходу юні КМАНівці разом із батьками побували в музеї Конституційного суду, бібліотеці, залах засідань та пресцентрі. В музеї ознайомились з історією становлення та діяльності КСУ, переглянули експонати, подаровані органами конституційної юрисдикції інших країн, міжнародними організаціями та вітчизняними органами державної влади, судовими установами, навчальними закладами. В залах засідань дізнались про порядок формування складу суддів КСУ, його завдання та повноваження, особливості конституційного провадження та форми звернення до Суду. Також дізнались про роботу пресцентру та бібліотеки.

Як майбутні науковці, опрацювавши інформацію та надихнувшись особливою атмосферою КСУ, на закріплення знань, опісля жваво взяли участь в обговоренні – які права дитини були порушені у зв’язку з повномасштабним вторгненням ворога в нашу країну.

Київська МАН висловлює щиру вдячність Конституційному Суду України за запрошення, співпрацю, спільнодію та просвітництво!

Версія для друку Опубліковано: 10 Червня 2024