«Там, де я…»: Швейцарія. День 1

«Там, де я…»: Швейцарія. День 1 Відділення Екології та аграрних наук продовжує серію віртуальних подорожей «Там, де я…» з учнями, батьками, вчителями до країн, де зараз вимушені перебувати наші вихованці. Ми вже відвідали Німеччину, Великобританію, Нідерланди, а зараз – країна фондю, шоколаду, банків та точних годинників; країна, у якій вода у озерах настільки чиста, що її можна пити.

Анастасія Костенко – учениця 8 класу ліцею № 227 ім. М. Громова м. Києва, вихованка відділення Екології та аграрних наук Київської МАН, бронзова призерка ІІ (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, фіналістка Київського фестивалю стартапів «Class-ideЯ 2022».

 

Минулого літа я вирушила в подорож до Швейцарії. Я приїхала в місто Женева. Від нього у мене аж захопило дух! Такого гордого та старовинного міста я ще ніколи не бачила. Я прочитала дуже багато інформації про екологію озер, оскільки напередодні писала роботу МАН. І мені так цікаво стало: чи справді ця країна є екологічна чиста ?

Я всю інформацію записувала в записник, але найсумніше було те, що, гуляючи в парку, я бачила, як дуже багато дітей сидять в телефоні! Багато хто скаже: в чому проблема? А я відповім: дуже прикро, що діти не звертають увагу на те, що відбувається навколо. Адже вважається, що подорож розширює кругозір людей в тому плані, що життя в іншій культурі дозволяє їм порівняти його зі своїм власним. Подорожуючи, ми насолоджуємося різними місцями, зустрічаємо різних людей і пробуємо різну їжу. А як ми можемо насолоджуватися мандрівкою, якщо ми сидимо в телефонах! Тому у мене до мандрівників є порада - занотовуйте все, що бачите. Для прикладу, я вас хочу познайомити зі своїми нотатками.

День 1 

«Сьогодні перший день в Швейцарії.

Я зупинилася в Женеві в мікрорайоні Сан-Жен. Поки їхала до будинку, побачила, що в Швейцарії та Женеві нереально чисто.

Ще сьогодні ходила до магазину. Тут дуже дорого! Але смачно. Мені видали чек ПДВ і сказали, що потім повернуть кошти. Це круто! А ввечері піду куштувати фондю.

Примітка для себе: у Швейцарії на вулицях дуже смачно пахне випічкою та сиром».

А якщо ви хочете дізнатися більше про мої враження, дивіться відеозапис нашої зустрічі.

 

 

Версія для друку Опубліковано: 12 Липня 2022