Сторінки пам’яті: зона відчуження. Чорнобиль

Сторінки пам’яті: зона відчуження. Чорнобиль Відзначаючи та вшановуючи 38 роковини аварії на Чорнобильській АЕС, відділення філософії та суспільствознавства провело навчально-просвітницьке заняття: «Сторінки пам’яті: зона відчуження. Чорнобиль» в межах заходів національно-патріотичного виховання тематичного блоку «Україна – країна можливостей» та реалізації проєкту «Незламність – генетичний код українців».

Трагічні події, біль та скорбота українців. Ми не можемо забути, скільки б не пройшло часу. Що називається – з перших вуст, педагоги і вихованці слухали свідка та учасника-ліквідатора аварії Миколу Сергійовича Ющенка. Розповідаючи про героїзм рятівників, які стали безсмертними, всі разом вкотре говоримо, що не можемо забути: ні про трагедію, ні про понівечені долі, ні про місто Чорнобиль, яке стало привидом.

У своїх виступах, учні Ліцею № 13, Тетяна, Федоренко учениця 9-В класу, із темою: «Загроза ядерної безпеки України в умовах воєнної агресії росії» та Єва Візірська, учениця 10-Б класу із темою «Чорнобильська катастрофа: екологічні наслідки та шляхи відновлення» зазначали, що маємо спільну пам’ять і спільну відповідальність за врятований світ, за життя та відновлення. Зобов’язані не допустити нової техногенної катастрофи, щоб жодний метр української землі не став новою зоною відчуження.

Спікерами заходу були: Назар Чекиш, вчитель історії та громадянської освіти Ліцею № 13 Святошинського району м. Києва та Лариса Карчина, керівниця секції педагогіки відділення філософії та суспільствознавства Київської МАН.

Будемо милосердними та вдячними. Будемо відповідальними та чесними. Будемо гідними патріотами. Маємо борг. Але й маємо НАДІЮ!

Версія для друку Опубліковано: 26 Квітня 2024