Сьомий день літньої школи Київської МАН
Юні дослідники провели насичений сьомий день літньої школи Київської МАН, завітавши до Музею «Хата-стая», що розташований у столітній хаті. Саме в таких хатах вівчарі варили полонинські сири.
Учні мали змогу побачити найстарішу частину будівлі – кімнату з піччю, де зібрані вишиті сорочки та рушники, посуд, килими та інші предмети побуту. Вони дізналися більше про історію та культуру українського села, слухаючи розповіді господині про побут та звичаї предків. Вона показала старовинні предмети, які використовувалися в повсякденному житті.
Також для учнів було організовано майстер-клас з приготування традиційного баношу. В затишній атмосфері, насиченій ароматами інгредієнтів, учасники літньої школи відчули справжній дух української кухні. Вони перейнялися традиціями та секретами приготування баношу, які передавалися з покоління в покоління.