Пізнаємо глибини правознавства та юриспруденції

Пізнаємо глибини правознавства та юриспруденції Вихованці секції «Правознавство» відділення філософії та суспільствознавства блискуче та змістовно представили свої наукові доробки на щорічній міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні виклики розвитку юридичної науки і практики в умовах воєнного стану та повоєнної відбудови», яка відбулась у Навчально-науковому інституті права КНУ імені Тараса Шевченка.

Науковий форум зібрав велике коло однодумців: поважних творців правових знань, досвідчених вчених світового рівня, викладачів, молодих науковців, студентів. Але наші молоді інтелектуали-правознавці не тільки не «загубились», а й були високо оцінені, викликали неабиякий інтерес та щире захоплення, грунтовно виступивши на секційних засіданнях з такими темами:

  • Анастасія Козак, учениця 11 класу Ліцею № 142 м. Києва, тема: «Окремі питання конституційного регулювання законодавчої ініціативи громадян в Україні на сучасному етапі»;
  • Носік Софія, учениця 10 класу ліцею №34 імені В. Максименка м. Києва, тема «Реалізація принципу поваги до людської гідності в умовах воєнного стану»;
  • Федоренко Тетяна, учениця 9 класу середньої загальноосвітньої школи № 13 ім. І. Хитриченка м. Києва, тема «Правові аспекти реалізації підходів екологічного виховання молоді»;
  • Швачка Олексій, учень 10 класу гімназії № 59 ім. О.М. Бойченка м. Києва, тема «Визнання окремих елементів  природи суб’єктами права в Україні як гарантія їх  відновлення в повоєнний період».

Теми, підняті спікерами, доповідачами – це пошук нових конструкцій, нових юридичних моделей невпинного демократичного розвитку України. Такі плідні дискусії та обговорення є однією з форм пізнання права, науковим поштовхом та стимулом натхнення, своєрідним бустером для подальших розвідок та дослідницької роботи.

Конференція проходила у змішаному форматі, тож у кого не було можливості безпосередньо бути в аудиторіях Шевченкового університету, приєднались онлайн.

Відділення філософії та суспільствознавства Київської МАН висловлює щиру вдячність організаторам конференції за багаторічну співпрацю та можливість для наших талановитих вихованців  спільно сприяти та творити нові наукові звершення та відкриття.

 

Версія для друку Опубліковано: 03 Травня 2024