Підсумкова сесія Київської МАН 2024

Підсумкова сесія Київської МАН 2024 Традиційна Підсумкова сесія Київської МАН – церемонія нагородження переможців міжнародних та всеукраїнських конкурсів юнацьких науково-дослідницьких проєктів – цьогоріч відбулась 20 червня у Колонній залі Київської міської державної адміністрації.

Привітати та нагородити кращих юних дослідників столиці прийшли заступник Голови Київської міської державної адміністрації Валентин МОНДРИЇВСЬКИЙ, народний депутат України, заступник Голови Піклувальної Ради Київської МАН Анна ПУРТОВА, народний депутат України Роман ГРИЩУК, директор Департаменту освіти і науки КМДА Олена ФІДАНЯН, президент Малої академії наук України, академік Станіслав ДОВГИЙ. Лист-привітання юним науковцям також надіслав президент Національної академії наук України, академік Анатолій ЗАГОРОДНІЙ.

У 2023-2024 навчальному році 46 вихованців Київської МАН здобули понад 50 перемог на міжнародних конкурсах науково-технічної творчості молоді: наші дослідники представляли Україну у фіналах топових світових змагань науково-технічної творчості молоді у Польщі, Тунісі, США, Індонезії, Хорватії та Румунії. 45 вихованців Малої академії столиці посіли призові місця на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Це блискучий результат, адже свої проєкти вони створювали в умовах блекаутів і повітряних тривог – але українська незламність і прагнення створити своє відкриття або винахід були сильнішими за всі обставини, у яких доводиться жити нашим дітям. У кожного з цих юних науковців був свій науковий і педагогічний керівники, котрі консультували «малих академіків» та готували до захисту дослідницького проєкту.

Історичні реалії, у котрих роблять перші кроки в науці наші вихованці, відобразились на сферах, що цікавлять юних дослідників: починаючи з 2022 року значно зросла кількість дослідницьких робіт та винаходів, спрямованих на зміцнення оборонної галузі України. Цього року наші винахідники розробили проєкти, що можуть бути важливими для наближення Перемоги України:

протимінні «Чоботи–павуки»,  надлегкий металополімерний матеріал для протимінного захисту; З-Д броня; підвищення якості радіозв’язку в умовах міста; мобільне укриття; тактичний захисний шолом із технологією ідентифікації лазерного випромінювання (проєкт Іллі Рибачика, який допоміг йому отримати премію Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України у 2024 році) та ін.

Також традиційно отримали «фірмовий» приз від Київської МАН – нагороду «Золота сова» - районні управління освіти м. Києва та афілійовані члени Київської МАН, котрі досягли найбільших успіхів на міському етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН України.

Під час церемонії усі присутні мали можливість ознайомитися з виставкою інноваційних проєктів юних винахідників Київської МАН, котрі принесли численні перемоги їх авторам.

Сам факт проведення Підсумкової сесії у Колонній залі КМДА свідчить про підтримку київською міською владою юнацьких наукових пошуків. І це є вкрай важливим для створення фундаменту інноваційного майбутнього України.

Київська МАН дякує колегам із Київського столичного університету імені Бориса Грінченка за допомогу в організації урочистої церемонії нагородження.

Урочистий настрій нашої церемонії майстерно підтримувався завдяки яскравим ведучим: Валерію Пишному, Миколі Кондратьєву та Світлані Чуняк ‒ окрема вдячність їм за це.

Низький уклін і безмежна подяка Збройним силам України за їх героїзм, завдяки якому наша молодь має можливість створювати свої відкриття у вільній Україні!

Більше фото ТУТ.

Версія для друку Опубліковано: 20 Червня 2024