Підприємництво і фінансова грамотність

Підприємництво і фінансова грамотність 6 червня команда педагогічних працівників відділення економіки взяла участь в організаційній онлайн зустрічі з командою фахівців Національного банку України. Захід відбувся у межах підготовки вчителів до впровадження з вересня 2024 року у восьмих класах пілотних шкіл НУШ нового предмету «Підприємництво і фінансова грамотність».

Його провели Вікторія Ролік, головний експерт управління зав’язків з громадськістю та фінансової обізнаності Департаменту комунікацій НБУ та Леся Войтицька, начальник управління зав’язків з громадськістю та фінансової обізнаності Департаменту комунікацій НБУ.

На заході було озвучено, що фахівці Національного банку України готують підручники та навчальні матеріали для нового предмету «Підприємництво і фінансова грамотність» у восьмих класах разом з видавництвом ВД «Освіта» відповідно до процедур та регламенту МОН. Також був презентований новий безплатний дистанційний курс  підвищення кваліфікації для педагогів пілотних, а потім й не пілотних шкіл України під назвою «Підприємництво та фінансова грамотність» 8 клас» від НБУ.

У відділенні економіки Київської МАН активно працює секція «Фінанси, банківська справа та страхування», саме тому подія такого масштабу не могла пройти повз нашої уваги. Наші вихованці вивчають фінанси за межами шкільної програми, пишуть науково-дослідницькі роботи, а тепер ще можуть систематично одержувати ґрунтовні знання у школі, що, сподіваємось справить на рівень їх ефективності синергетичний ефект. У цьому навчальному році вихованець секції «Фінанси, банківська справа та страхування», учень 11 класу ліцею «Фінансовий» Владислав Федорцов-Крижний виборов  срібло на III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, тому, звичайно, ми радіємо тому, що тепер такий предмет буде викладатися у старшій школі.

Експерти відповіли на всі питання учасників та запевнили, що наші комунікації стануть регулярними.

Чекаємо на подальші зустрічі з колегами в інтересах юних науковців столиці!

Версія для друку Опубліковано: 10 Червня 2024