ПЕРЕМОГА КМАНівців НА МІЖНАРОДНОМУ КОНКУРСІ ІННОВАЦІЙНИХ ВИНАХОДІВ У КАНАДІ іCAN 2021

ПЕРЕМОГА КМАНівців НА МІЖНАРОДНОМУ КОНКУРСІ ІННОВАЦІЙНИХ ВИНАХОДІВ У КАНАДІ іCAN 2021 Київська Мала академія наук вітає своїх вихованців – юних винахідників столиці, що перемогли на Міжнародному конкурсі інноваційних винаходів іCAN 2021! Олена Коваленко, Станіслав Скоробогатов, Єлизавета Столярчук та Гліб Нікішин стали володарями золотих медалей, а Володимир Павленко завоював срібло!

Проєкти Олени КОВАЛЕНКО «Дерево-генератор» та Станіслава СКОРОБОГАТОВА «Механізм використання альтернативних джерел енергії на основі елемента Пельтьє» отримали спеціальні міжнародні відзнаки INTERNATIONAL SPECIAL AWARDS – Special Awards by Macao Innovation and Invention Association (MIIA), а роботи Єлизавети СТОЛЯРЧУК  «Вітряний генератор на основі сегнерового колеса» та Гліба Нікішина «Мобільний додаток для вивчення слів «LEARN WORDS EASILY (LWE)» відзначені CANADIAN SPECIAL AWARDS  – Special Awards by Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS). Володимир Павленко отримав  спеціальну нагороду від Turkish Inventors Association (TÜMMIAD) за роботу «Розвиток та порятунок колонії мурах виду Formica rufibarbis».

Конкурс надає винахідникам з усього світу можливість продемонструвати свої найкращі ідеї на міжнародному рівні. Мета конкурсу iCAN – створення в Торонто спеціальної платформи для розвитку креативності у світі й втілення в життя культури наукових виставок та інновацій. Його організатором виступає Міжнародне товариство інновацій та підвищення кваліфікації Торонто (TISIAS). На місцевому рівні подію підтримує компанія Innovation Initiative Cooperative Inc., на глобальному – Міжнародна федерація асоціацій винахідників (IFIA) та Всесвітня асоціація винахідницької інтелектуальної власності (WIIPA). Завдяки iCAN молоді науковці й студенти з усього світу можуть розширити свою міжнародну діяльність.

Цього року у 6-му Міжнародному конкурсі інноваційних винаходів в Канаді, iCAN 2021 взяли участь 608 учасників з 61 країни.

Щира подяка науковим та педагогічним керівникам переможців, їхнім батькам, всім, хто допомагав, підтримував, хвилювався! За кожною перемогою – наполеглива праця, місяці експериментів і дослідів, пошук матеріалів, оформлення результатів!

Ми впевненні, попереду наших вихованців чекають нові перемоги та здобутки! Бажаємо всім успіхів!

Версія для друку Опубліковано: 02 Вересня 2021