Навчаємось парламентаризму

Навчаємось парламентаризму Вихованці відділення філософії та суспільствознавства сьогодні занурились у діяльність Верховної Ради України – законодавчого органу влади нашої країни. Стали учасниками парламентського офлайн-уроку від Освітнього Центру Верховної Ради України.

Знати як працює Парламент, як формуються депутатські фракції та групи. Які питання є обов’язковими та традиційними у його юрисдикції. Що таке коаліція, чому у демократичному суспільстві, наявність опозиції є потрібною, корисною та які функції вона виконує.

Обов’язки, права та повноваження  народного депутата. Що мають враховувати народні депутати, під час їхньої роботи у комітетах та тимчасових слідчих комісіях, як, власне, відбуваються ці засідання.

Без перебільшення можна сказати, що інформація була надзвичайно цікавою та захопливою. Тож, після розповіді про роботу законотворчого органу – Парламенту та його структурних підрозділів ‒ нашим допитливим учням та ученицям Ліцею № 306 було запропоновано відтворити роботу одного з комітетів Верховної Ради України, дотримуючись регламентаційних документів та виконавши всі вимоги. Особливий драйв був тоді, коли розглядали петиції, розробляли законопроєкт, узгоджували та голосували.

Знайти відповіді на всі питання за одне просвітницьке заняття  неможливо. Проте школярі зрозуміли: щоб брати активну участь у громадянському та політичному житті країни, потрібно бути відповідальними й освіченими громадянами.

Розбудовувати та відновлювати нашу Країну мають обізнані, вмотивовані, активні лідери та лідерки, патріоти своєї держави.

Відділення філософії та суспільствознавства Київської МАН висловлює щиру вдячність Освітньому Центру Верховної Ради України за спільнодію, синергію та потужну співпрацю.

Вчимося бути відповідальними громадянами, набуваємо знань.

 

Версія для друку Опубліковано: 17 Жовтня 2024