Наукові керівники Київської МАН. Тетяна Єфімова

Наукові керівники Київської МАН. Тетяна Єфімова Тетяна Леонідівна Єфімова, керівниця секції «Статистика» відділення математики, старший науковий співробітник та вчителька гімназії №283.

Тетяна Леонідівна не просто кандидат фізико-математичних наук, а математик з ВЕЛИКОЇ букви й прекрасний педагог. Для неї математика – це не просто формули та обчислення, а спосіб мислення й спілкування. Тетяна Леонідівна Єфімова – це досвідчений науковий керівник, яка дійсно живе і горить своєю роботою. Її непохитна відданість науці та учням є прикладом справжнього професіоналізму та пристрасті до обраної справи.

Вона відзначається своєю глибокою ерудицією та постійним прагненням до саморозвитку, що надихає тих, хто працює з нею. Тетяна Леонідівна завжди готова підтримати своїх учнів, надаючи їм цінні поради та допомогу в наукових дослідженнях. Її енергія й натхнення заряджають усіх навколо, сприяючи створенню творчої та продуктивної атмосфери в академічному середовищі.

Під її керівництвом було реалізовано багато успішних проєктів, які зробили вагомий внесок у розвиток науки. Її праця відзначається високими стандартами якості, що підтверджується численними науковими публікаціями та визнанням у науковій спільноті.

Тетяна Леонідівна – це приклад того, як справжня любов до своєї роботи може надихати та мотивувати інших до досягнення нових висот у науці.

Вихованці Тетяни Леонідівни щороку виборюють найвищі нагороди як на II та III етапах Всеукраїнського конкурсу - захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, так і на міжнародних конкурсах.

Євгенія Анастасія Рудик: 2 місце на III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, відділення математики, секція «Математичного моделювання» (2020 рік); переможниця Першого конкурсу Київської МАН «Освітні амбасадорки» (2020 рік); 3 місце в конкурсі «Техно Україна 2020»; 1 місце в конкурсі «ICYS Україна 2020»; переможниця національного відбору Міжнародного конкурсу «Олімпіада геніїв»  (Genius Olympiad), фіналістка за відбором США (2020 рік); срібна медаль на конкурсі International Warsaw invention show IWIS 2020, Польща; merit medal MTE 2020 SE Covid-19 International Innovation Awards, Куала-Лумпур, Малайзія; золота медаль на Міжнародному фестивалі інженерії, науки та технологій в Тунісі (International Festival of Engineering Science and Technology in Tunisia, I-FEST) (2021 рік); учасниця  XV, XVI, XVII, XVIII міжнародних науково-практичних конференцій студентів, аспірантів та молодих вчених «Шевченківська весна» (4 публікації); багаторазова призерка національних етапів конкурсу ISEF; призерка міжнародного математичного товариства.

Досягнення Євгенії продовжили її брат та сестра. 

Андрій Рудик: 1 місце на III етапі Всеукраїнського конкурсу - захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, секція "Прикладна математика" (2022 рік); лауреат стипендії Президента України у 2022 році; 3 місце в конкурсі науково-технічних проєктів ICYS Україна 2022«Еко Техно Україна 2022»; участь у XX Міжнародній науково-практичній конференції студентів, аспірантів та молодих вчених «Шевченківська весна – 2022». 

Марія Єлизавета Рудик: 4 місце в конкурсі науково-технічних проєктів «Еко Техно Україна 2023»; участь у XXI та XXII Міжнародній науково-практичній конференції  студентів, аспірантів та молодих вчених «Шевченківська весна…» (2023, 2024 рік); золото в Міжнародному конкурсі наукових досліджень для школярів, студентів і викладачів IRPrO (International Research Project Olympiad), Індонезія (2023 рік); золото у Всесвітній олімпіаді з інноваційних наукових проєктів (WISPO), Індонезія (2023 рік); 3 місце в конкурсі науково-технічних проєктів «Еко Техно Україна 2024».

Юлія Степаненко: 2 місце на III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, відділення математики, секція «Математичного моделювання» (2021 рік); золота медаль на Міжнародному фестивалі інженерії, науки та технологій в Тунісі (International Festival of Engineering Science and Technology in Tunisia, I-FEST) (2021 рік); 1 місце в Міжнародному науково-технологічному ярмарку MOSTRATEC (2021 рік); Президентська стипендіантка України у 2021 році.

Михайло Деркач: бронзова медаль на XХVІІІ Міжнародній конференції юних дослідників - International Conference of Young Scientists (ICYS-2021), Сербія; золота медаль в World Innovative Science Fair (WISF), Індонезія, (2021 рік); бронзова нагорода на міжнародному заході INTERNATIONAL WARSAW INVENTION SHOW “IWIS” (Міжнародна виставка винаходів у Варшаві - IWIS 2021); золота медаль на Міжнародному фестивалі інженерії, науки та технологій в Тунісі (International Festival of Engineering Science and Technology in Tunisia, I-FEST) (2021 рік); 2 місце в Міжнародному науково-технологічному ярмарку MOSTRATEC (2021 рік); 2 місце на III етапі Всеукраїнського конкурсу - захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, секція "Математичне моделювання" (2022 рік); лауреат стипендії Президента України у 2022 році; 2 місце в конкурсі науково-технічних проєктів «Еко Техно Україна 2022»; 2 місце в конкурсі науково-технічних проєктів ICYS Україна 2022; участь у XX та XXI Міжнародній науково-практичній конференції студентів, аспірантів та молодих вчених «Шевченківська весна…» (2022, 2023 рік); 3 місце в конкурсі науково-технічних проєктів «Еко Техно Україна 2023»; золото в Міжнародному конкурсі наукових досліджень для школярів, студентів і викладачів IRPrO (International Research Project Olympiad), Індонезія (2023 рік).

Роман Шулькевич: золото в Міжнародному конкурсі наукових досліджень для школярів, студентів і викладачів IRPrO (International Research Project Olympiad), Індонезія (2023 рік); золото у Всесвітній олімпіаді з інноваційних наукових проєктів (WISPO), Індонезія (2023 рік); участь у XXI Міжнародній науково-практичній конференції  студентів, аспірантів та молодих вчених «Шевченківська весна – 2023»; 3 місце на III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково - дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, відділення математики, секція «Статистика» (2024 рік);

Анна Журавльова виборола золото в Міжнародному конкурсі наукових досліджень для школярів, студентів і викладачів IRPrO (International Research Project Olympiad), Індонезія (2023 рік).

Пропонуємо вашій увазі, що  говорять про свою наставницю її вихованці:

«Цілеспрямована, наполеглива, іде до мети, віддана своїй справі. Завжди готова допомогти, вислухати, підтримати. Знайде вихід у будь-якій складній ситуації» – Анна Журавльова;

«В Київській Малій академії наук під керівництвом Єфімової Тетяни Леонідівни протягом шести років я вивчала різні властивості криволінійних двокутників. Крім того, займалися задачею логістики хворих на Covid-19, що було викликом сучасності. Коли я зверталася з ідеями до свого наукового керівника, вона завжди з ентузіазмом вказувала, яка ідея більш перспективна. Вона допомагала освоювати різні методи дослідження та моделювання задач. Я не тільки дізналася нове, але й захопилася наукою. Вона мене надихнула зайнятися науковою діяльністю. Її доброта та почуття гумору завжди підтримували мене, коли в мене щось не виходило одразу. Це мене навчило не опускати руки, йти науковим шляхом далі, відгадувати таємниці математики. І я дуже рада завжди співпрацювати з Тетяною Леонідівною, ділитися своїм досвідом участі в наукових конференціях з іншими учнями, щоб допомогти їм не хвилюватися на конкурсах» – Євгенія Анастасія Рудик;

«Мій науковий керівник Тетяна Леонідівна Єфімова. З нею я зайняла призові місця на всеукраїнських та міжнародних конкурсах, досліджуючи властивості некласичних многокутників та многогранників. Я дуже вражена енергійністю та доброзичливістю наставника. Науковий досвід Тетяни Леонідівни відкрив для мене світ математики з іншого боку, що не відкривала для мене досі школа. Під керівництвом наставника я опанувала STEM-підхід до розвʼязування комплексної задачі. Зараз я продовжую співпрацювати з Тетяною Леонідівною, і я дуже ціную цей важливий досвід» – Марія Єлизавета Рудик.

Пишаємося і зичимо Тетяні Леонідівні здоров'я, майбутніх успіхів та досягнень у роботі з обдарованою молоддю!

Версія для друку Опубліковано: 24 Липня 2024