"Музей науки"- перший інтерактивний простір у Києві!

"Музей науки"- перший інтерактивний простір у Києві! Дуже цікавою, яскравою та вражаючою була наша зустріч 22 квітня на «Музейному марафоні – 2022», яка зібрала майже сімдесят учасників з різних куточків нашої України та Європи!

Завдяки Дуброві Марії Павлівні, керівнику «Музею науки» Малої академії наук України, ми завітали до першого державного музею, де заборонено НЕ торкатися експонатів, де можна покататися на велосипеді з квадратними колесами, вирушити в космічну подорож, побачити двометрову голограму та багатокілограмовий кристал, дізнатися, як побудований організм людини та потримати в руках модель головного мозку й органів людини, дізнатися, як виникають кольори та створити веселку.   Окрім цього, на відвідувачів тут чекає безліч відкриттів і вражень: від керування роборукою до можливості побачити власний голос і «пам’ять металів», потрапити всередину гігантської мушлі та в дзеркальний тунель із оптичною ілюзією. Найбільший інтерактивний експонат «Музею науки» – це скляна стеля, яка змінює колір. Загалом на відвідувачів чекає понад 120 інтерактивних експонатів та інсталяцій.

Над експозицією, що складається з 7 блоків, працювали команди з України, Канади, США, Польщі та Швеції. Зокрема, тут представлена виставка «Дивна матерія» канадського Ontario Science Center, одного з найвідоміших наукових і дослідних центрів світу. Виставки: «Людина», «Акустика», «Оптика», «Великі винаходи», розроблені спеціально для «Музею науки» польською компанією Strong Interactions, команда якої працювала над створенням знаменитого Центру науки «Коперник» у Варшаві. А один із ключових експонатів приїхав до Києва з Музею математики в Нью-Йорку. Це трицикл із квадратними колесами, таких у світі всього чотири.

Запрошуємо разом з нами в дивовижний простір - спектр наук, відкриттів і вражень: 

Версія для друку Опубліковано: 28 Квітня 2022