Міждисциплінарна програма вихідного дня від національного музею історії України у другій світовій війні. Меморіальний комплекс

Міждисциплінарна програма вихідного дня від національного музею історії України у другій світовій війні. Меморіальний комплекс Ще одна група вихованців відділення економіки та студії "ВундерМАНи" разом з батьками як завжди цікаво провела час в Національному музеї історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс. Наш постійний партнер підготував для юних дослідників широку міждисциплінарну програму вихідного дня. Захід відбувся у рамках проєкту «Економісти без меж».

Значною подією стала для юних науковців зустріч із журналістом і письменником Максимом Віхровим у рамках книжкового клубу Музею. Обговорювали «Слобожанську історію» – його нову книжку, що вийшла друком у 2024 р. У ній автор змальовує історію своєї родини від початку XX століття та до 2014 року, коли почалася російсько-українська війна. Події літературного твору бурхливо обговорювали присутні. Були підняті важливі історичні, культурні, економічні, філософські, соціологічні, етнографічні та демографічні питання.

Після обговорення відбулась екскурсія виставкою, присвяченою саме історії Слобожанщини, – «…за межею свого рідного краю». Перегляд експозиції доповнив обговорення книжки актуальним історичним контекстом. Гості з цікавістю послухали екскурсовода й по-новому оцінили події твору. Виставка демонструє актуальний перебіг російсько-української війни, зокрема за межами України, а також, на основі артефактів XVIII–XX ст., відтворює історичний портрет слобожанського краю. Вона розповідає про заснування сіл та міст на території Слобожанщини, які зараз є частиною рф, а також про їхню роль у захисті південних кордонів українських земель.

На завершення насиченого заходу для наших учасників організували підйом на постамент монумента Батьківщина-мати ‒ оглядовий майданчик на висоті 35 метрів з неймовірною панорамою столиці. Далі всі мали можливість, за бажанням, самостійно відвідати інші змістовні експозиції музею.

Висловлюємо вдячність за гостинність та організацію змістовного освітнього заходу у сімейному форматі, проведеного на високому професійному рівні, Анні Тарасенко, керівниці відділу просвітницьких проєктів Національного Музею історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс.

Версія для друку Опубліковано: 25 Жовтня 2024