"МОВА ЯК СЕРЦЕ ІДЕНТИЧНОСТІ"

"МОВА ЯК СЕРЦЕ ІДЕНТИЧНОСТІ" Відділення української філології та мистецтвознавства напередодні Дня мови та писемності підготувало для учнів київських шкіл мовознавчий квест «Мова як серце ідентичності».

Що в українській мові найважче дається до вивчення іноземцям? Хто такий Едвард Стріха і як із ним пов’язана теорія футуристів про деструкцію мови? Скільки людей у всьому світі брали участь у міжнародному конкурсі знавців української мови? На ці та багато інших запитань сьогодні шукали вихованці Київської МАН.

Захід відбувався у дуже символічному місці ‒ у стінах Навчально-наукового інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка. До учасників із привітанням та найщирішими побажаннями звернулася директорка Київської МАН Ірина Юріївна Поліщук. До неї доєднавсь заступник директора НН ІФ Св’ятослав Миколайович Шевель.

Юні інтелектуали також поспілкувалися завідувачкою кафедри фольклористики Олесею Владиславівною Наумовською. А запросила розпочати квест Ірина Миколаївна Іваненко, керівниця відділення української філології та мистецтвознавства.

Ведучою квесту була Ірина Володимирівна Скакун, керівниця секції української літератури Київської МАН.

Першим завдання для учасників було… дістати телефони, адже все розпочалося з онлайн-квізу. З понад 30 учнів, що долучилися до заходу, 12 виконали весь квіз правильно. За це вони отримали символічні призи – фІрмові наліпки відділення української філології “Мова – серце ідентичності”.

Наступним раундом були “Каверзи” – запитання з родзинкою на логічне мислення та ерудицію. За правильну відповідь на каверзу, можна було отримати приз.

І у фіналі на учасників чекала гра “Еліас”, де чотири команди змагалися між собою – хто відгадає більше питомо українських слів. Переможці отримали цінні призи – книги із небанальною українською класикою, блокноти та наліпки.

Перш за все, захід мав на меті не лише перевірити знання української мови, а й дати змогу учасникам дізнатися щось нове і цікаве. Сподіваємося, що це нам вдалося!

Квест проходив у межах заходів Київської Малої академії наук учнівської молоді до Дня української мови та писемності  "У РІДНОМУ СЛОВІ — НАША СИЛА!"

Хай квітне і розвивається українська мова!

Більше фото ТУТ.

Версія для друку Опубліковано: 25 Жовтня 2024