Літня школа Київської МАН. Враження

Літня школа Київської МАН. Враження Літня школа Київської МАН, яка тривала з 9 по 22 липня у Верховині, завершила свою роботу. Але ми й досі одержуємо схвальні відгуки від наших учасників. Своїми враженнями поділилася Курбатова Дар'я, вихованка відділення економіки, секції "Економіка та економічна політика", учениця 11 класу Київського природничо-наукового ліцею №145.

Дівчина є срібною призеркою третього етапу Всеукраїнської олімпіади з географії 2024, а також золотою призеркою другого етапу конкурсу-захисту наукових робіт МАН 2024, лауреаткою першої премії для дівчат у науці від Київської МАН та L'Oréal Україна "Scientific Award for Young Innovators" у номінації "Кращий екологічний проєкт".  Дар'я розповідає:

"Я щиро вдячна  за можливість взяти участь у літній науково-профільній школі Київської МАН. За 2 тижні, проведених у серці Гуцульщини Верховині, я отримала незабутні емоції, розширила горизонти свого світогляду, насолодилася красою неймовірних Карпат, а також познайомилась з талановитою молоддю України.

Я мала змогу відвідати багато музеїв серед яких: Музей Гуцульщини, Музей Вишиванки, Музей Писанки в Коломиї, які наблизили мене до гуцульської культури та ознайомили зі звичаями та традиціями жителів Карпатських гір. Окрім цього, мала можливість відвідати цікаві лекції від Олександри Касьянової, кандидатки філологічних наук, координаторки відділу зв’язків із громадськістю імені Володимира Мукана ННІФ Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які розповіли про економічний розвиток даного регіону, а також про унікальні діалекти.

Найбільше вдячна за можливість провести цей час разом з науковою спільнотою, однолітками, які тільки починають свій шлях у науці, але вже встигли досягти неабияких висот, як на українському, так і на міжнародному рівні.

Отримані нові знання, враження і знайомства надихнули мене на нові звершення та подальшу працю, задля розвитку майбутнього української науки."

Своїми враженнями від участі поділився також вихованець відділення економіки, Оберемко Дмитро, учень 11 класу Фінансового ліцею.

Хлопець є срібним призером 3 етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки 2024, а також дворазовим чемпіоном України з потрійного стрибка у 2023-2024 рр. Він розповідає:

"Я надзвичайно задоволений тим, що змістовно провів час у літній науковій школі Київської МАН. Я побачив красу українських Карпат. Разом з командою юних науковців відвідав багато музеїв Гуцульщини, серед яких Музей вишиванки, Музей-галєрія традицій та обрядів, Музей Гуцульщини. Завдяки їм дізнався історію Верховини, ознайомився зі звичаями гуцулів, їхніми орнаментами та побутом.

Потоваришував з найбільш розумними підлітками України, завдяки яким я покращив деякі риси характеру, наприклад: працьовитість, цілеспрямованість, впевненість у собі, любов до науково-дослідницької роботи. Протягом декількох днів, ми представляли дослідницькі проєкти. Завдяки абсолютно різним темам, я ще раз переконався у багатогранності наукового світу.

Загалом дуже цікавий відпочинок, оскільки програма літньої школи побудована динамічно і щодня ми відвідували музеї, проводили майстер-класи, грали в інтелектуальні ігри.

Також хотілося б поділитися тим, що моя мотивація до написання науково-дослідницьких робіт, статей та участі у конференціях сильно зросла, адже я бачу нагороду за свої старання. Ця школа доводить, що сумлінна праця, активність та піклування про своє професійне майбутнє з підліткового віку приносять користь.

Приєднуйтесь до наукової спільноти й матимете змогу відпочити та розвиватись у найбільш мальовничих та  наснажливих місцях України разом з Київською Малою академією наук!"

Версія для друку Опубліковано: 25 Липня 2024