Літня школа Київської МАН. День п’ятий

Літня школа Київської МАН. День п’ятий Минув п'ятий день літньої школи Київської МАН. Юні дослідники завітали до світлиці ГО «Всеукраїнське товариство «Гуцульщина», де відбулася зустріч з її головою Стефлюком Дмитром Петровичем.

Під час цієї пізнавальної бесіди київські МАНівці дізналися про історію, звичаї та побут гуцулів. Пан Дмитро зосередив увагу на нематеріальній культурній спадщині, наголошуючи на важливості збереження та популяризації гуцульських традицій.

Особливо цінною стала розповідь про внесення гуцульського орнаменту (узорів) до культурної спадщини ЮНЕСКО. Цей скарб є невіддільною частиною української нації, яка збагачує духовний спадок і є предметом гордості кожного українця.

Готуючись до відвідування музею, науковці вирішили переглянути легендарний фільм "Тіні забутих предків", який вважається однією з перлин української кінематографії.

Таким чином, кожен день у літній школі стає незабутньою подорожжю у світ знань і культурного багатства, відкриває нові горизонти й надихає на подальші дослідження.

Версія для друку Опубліковано: 14 Липня 2024