Ланцюжок Миру

Ланцюжок Миру Говорили, творили, презентували Мир! «Ланцюжок Миру», саме так ми назвали наші спільні дії – навчально-просвітницький захід до Міжнародного дня Миру, який проходив в межах заходів національно-патріотичного виховання тематичного блоку «Україна – країна можливостей» відділення філософії та суспільствознавства Київської МАН.

Звичайне природне відчуття, коли літають літаки та птахи, а не бомби, коли йдучи в ліс, можна навіть не замислюватись, щоб бодай не натрапити на міну чи снаряд.  Коли не гинуть масово люди від кулеметних черг, і не отримують каліцтв від осколків. Такі знайомі та прості слова «мир», «мирне життя», «мирне небо» – стали для кожного українця особливими. Все стало особливим після лютої навали у Лютому…

З 1981 року за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН 21 вересня стало днем всесвітньої відмови від насильства та вогню. Україна завжди поважала мир, добросусідські відносини, ніколи не бажала загарбання чужих територій. Згідно з Указом Президента України №100/2002 від 5 лютого 2002 року, в країні було засновано національне державне свято – День миру, яке щорічно відзначається 21 вересня.

У цей день ООН закликає всі країни світу зупинити військові дії та припинити проливати кров. Але, на жаль, на Україну й досі летять ракети, досі ми під ударами.

Проте сьогодні ми говорили про наші плани та сподівання, про ініціативи та наміри – ми презентували наше мирне майбуття.

Під загальними умовними категоріями: «Наука», «Освіта», «Культура», «Свобода, «Економіка», «Дипломатія», «Щастя» вихованці Київської МАН – учні  спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 129 з поглибленим вивченням англійської мови, наповнювали своїми думками, змістами, ідеями, враженнями своє бачення Миру. Осмислювали загальні проблеми, обмінювались інформацією, шукали практичні складові для його досягнення.

Мир починається з мене. Мир починається з кожного. Мир починається у кожному.

«Щоб не плакать, я сміялась…»,  – говорила Велика Леся Українка!

Так і ми піднімемось, бо ми – горді Українці! Ми цінуємо Мир, Свободу, Волю. І не віддамо свого нікому і ніколи. 

Версія для друку Опубліковано: 23 Вересня 2023