Конституція України – пізнаємо, відзначаємо, захищаємо!

Конституція України – пізнаємо, відзначаємо, захищаємо! Для кожного Українця та Українки є знаменні, величні Відзнаки. Одна із таких – День Конституції України, прийняття Головного Закону. Напередодні, на запрошення Конституційного Суду України, вихованці відділення філософії та суспільствознавства із великим задоволенням долучились до спілкування та привітань з нагоди святкування.

Конституція – це серце національної правової системи, саме той документ, котрий закріплює правові основи та взаємодію держави та суспільства. Вона є базисом, підвалинами держави.

З нагоди відзначення свої вітання висловили судді КСУ, знані конституціоналісти України Литви, Німеччини, Грузії, відомі науковці, творці юридичних норм та приписів.

До вітального слова була запрошена і завідувачка відділення філософії та суспільствознавства, Тетяна Кот, керівниця секції правознавства. Вітаючи всю спільноту зі Святом Демократії, верховними незмінними громадянськими цінностями, гідними чеснотами, пані Кот зазначила, що кожен громадянин та громадянка має дбати про свою Державу, знати свої права, дотримуватись обов’язків, усвідомлювати національну ідентичність, єднатись у патріотичному спільному русі.

  Також, вже стало доброю традицією для всіх – тематична онлайн-лекція від судді Конституційного Суду України Юровської Галини Валентинівни та цікавий інтерактив – історико-правовий Open quiz «Знавець Конституції України» від Аршевської Марини Володимирівни, заступника керівника Департаменту організаційної роботи – керівника управління організаційного забезпечення та апаратної роботи Конституційного Суду України.

Висловлюємо щиру вдячність Конституційному Суду України, за запрошення, плідну багаторічну взаємодію та співпрацю, просвітництво та виховання юридичної культури в інтелектуальної молоді України.

Тримаємо освітній стрій! Пізнаємо та захищаємо Україну та Конституцію України разОм!

Версія для друку Опубліковано: 28 Червня 2024