Київська МАН отримала Подяку Голови Верховної Ради України

Київська МАН отримала Подяку Голови Верховної Ради України Київська МАН отримала Подяку Голови Верховної Ради України. Вручення відзнаки відбулося 19 липня 2024 року на відзначенні 5-ї річниці діяльності Освітнього центру Верховної Ради України.

У заході, на який було запрошено представників та вихованців  Київської МАН, були присутні: Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк,  директорка Місії USAID в Україні Джулі Конен, директор Програми USAID «РАДА: наступне покоління» Мортен Енберг, народні депутати України, представники секретаріатів Комітетів. Також на захід було запрошено військових та ветеранів  війни росії проти України, яких всі присутні вітали стоячи нескінченними оплесками.

Освітній Центр Верховної Ради України – структурний підрозділ Апарату ВР України, метою якого є підвищення обізнаності громадян щодо принципів і функцій парламенту та демократії й сприяння забезпечення прозорості та відкритості українського парламенту, кращій взаємодії з громадянами, а також провадження просвітницьких програм для українських школярів та студентів.

Київська МАН плідно співпрацює з Освітнім центром Верховної Ради України вже кілька років. Вихованці Київської МАН активно долучаються до більшості заходів, які організовує та проводить Освітній Центр. Завдяки цій співпраці учнівська молодь отримає розуміння щодо парламентаризму в Україні та провідних країнах-партнерах, основах державотворення та функціонування державних інституцій. В ході проходження курсів Освітнього Центру молодь отримає широку інформацію про політику і гілки влади, права людини та дитини, виборче право та виборчий процес, референдуми та його види, про цінності, які захищає демократія.

Вихованці відділення філософії та суспільствознавства Київської МАН, які були присутні на заході, зокрема, Козак Анастасія, Касьян Кіра, Македон Олександр, Веремій Максим, Андрющенко Тимофій, Шулькевич Роман, щиро ділилися своїми враженнями від участі в проєктах Освітнього Центру та побажанням в майбутньому збільшити свою залученість до таких проєктів. Особливу увагу і зацікавленість молоді привернули плани щодо створення «Центру державності» та Молодіжної Ради при Апараті Верховної Ради України.

Київська МАН працює на підтримку талановитої молоді, її залучення до дискусій щодо бачення майбутнього України та його реалізації. Діяльність закладу була відзначена Подякою Голови Верховної Ради за значний внесок у розвиток громадянської просвіти в Україні та сприяння просвітницькій діяльності Українського Парламенту, яку вручив особисто Роман Стефанчук.

Наша мета полягає в тому, щоб талановиті діти залишалися в Україні та будували красиву, вільну, технологічну країну для себе і своїх нащадків.

Версія для друку Опубліковано: 23 Липня 2024