Київська МАН на Першому міжнародному турнірі з фінансової грамотності

Київська МАН на Першому міжнародному турнірі з фінансової грамотності Вихованці відділення економіки Київської МАН Владислав Федорцов-Крижний та Антон Загорний, учні 11 класу Фінансового ліцею м. Києва, багаторазові переможці Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН та Всеукраїнської олімпіади з економіки виступили спікерами на Першому міжнародному турнірі з фінансової грамотності, якій відбувся наприкінці квітня у Відні. Тема їх виступу ‒ «Інвестування в акції і криптовалюту на основі аналізу  економічних показників».

Юні науковці розкрили такі питання:

  • Як читати фінансові звіти та розуміти базові економічні показники. Важливість диверсифікації портфеля.
  • Основи криптовалют: як це працює та що потрібно знати перед інвестуванням. Ризики та можливості інвестицій у криптовалюти.
  • Вплив глобальних подій на інвестиції: як глобальні події та політична нестабільність впливають на фінансові ринки.
  • Роль центральних банків і процентних ставок у формуванні інвестиційного клімату.

Виступ юних експертів викликав значний інтерес фахівців з фінансової грамотності, які ставили питання та пропонували можливості співпраці.

Перший міжнародний турнір з фінансової грамотності відбувся в межах реалізації Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0 на базі фінансової гри «Життєвий капітал». Турнір об’єднав українську молодь, яка через війну вимушено полишила рідну країну, але попри всі випробування продовжує старанно вчитися та здобувати нові знання та навички з фінансової грамотності. У ньому взяли участь команди школярів віком 13-17 років з 12 країн світу ‒ США, Канади, Греції, Австрії, Данії, Швейцарії, Португалії, Німеччини, Польщі, Словенії, Хорватії,  України.

Організаторами турніру виступили Ліга Амбасадорів фінансової грамотності та Українська суботня школа у Відні за підтримки Міністерства закордонних справ в Україні, Міністерства освіти та науки України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Київська МАН стала партнером заходу.

З вітальним словом до учасників звернулись Василь Химинець, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Австрія, Даніель Ландау, координатор уряду Республіки Австрія з питань освіти українських дітей, Альберт Маттес, представник педагогічної служби Віденського управління освіти, Роман Гладковський, головний спеціаліст Директорату шкільної освіти МОН України 

Дякуємо за запрошення до співпраці та участі в турніри пані Марині Хоші, амбасадорці з фінансової грамотності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в Україні, спікерці Національного проєкту з фінансової грамотності 2 та 2:0, тренеру з фінансової грамотності в Global Money Week, викладачці та засновниці Клубу фінансової грамотності та соціального підприємництва в Українській суботній школі (м. Відень) та керівниці освітньої платформи Міжнародного бюро правової допомоги (м. Відень).

Більше інформації про Турнір тут.

Версія для друку Опубліковано: 02 Травня 2024