Герой, який мене захищає. Мій тато

Герой, який мене захищає. Мій тато Український воїн – захисник, звитяжний, мужній, відданий патріот. Для нього честь, свобода, незалежність – особливі поняття. Він їх відстоює. Він їх захищає. Він боронить свою землю, свою країну, свою родину. Він – Герой.

Сьогодні, тисячі героїв воюють проти російської навали, яка плюндрує нашу Неньку-Україну. І в кожного захисника своя історія, яку мають знати та пам’ятати. Яку мають вшанувати.

«Мій Тато – мій Герой. Він – найкращий, найміцніший, найславетніший. Мій тато – мужній воїн і захисник. Він захищає мене, мою сестричку, мою маму», – говорить Поліна Раковська, учениця школи І-III ступенів № 218 міста Києва.

Саме такими словами почала свою розповідь про свого Героя юна школярка, яка через власний досвід дізналась, що таке війна. Вона розповіла про те, де вони зустріли повномасштабне вторгнення, про сум і розпач, і про рішення, яке прийняли в родині, й тато став до лав ЗСУ. А ще розповідала, який це щасливий час, яскраві емоції та радість, коли вони із сестричкою та мамою можуть побачитись з татом та побути разом.

Маємо страшну реальність – наші діти знають що таке війна. Знають не з книжок та архівних фото, відео, кіно матеріалів, а зі слів своїх батьків, зі слів військових, які приходять до школи, зі слів волонтерів, з якими разом збирають передачі.

Але, всупереч всьому, ми незламно віримо, що знову настане час, коли в  цей особливий для всіх військових день, День Збройних сил України, будуть лише урочистості, привітання, нагородження, святкові концерти, шкільні уроки мужності на тему військового життя. 

Відділення філософії та суспільствознавства висловлює щиросердну вдячність родині Поліни, школі I-III ступенів № 218 міста Києва за активність, підтримку та співпрацю. Чекаємо повернення до своїх домівок, всіх Героїв, живими й неушкодженими!

Освітньо-виховний захід «Герої, які нас захищають» відбувся до відзначення Дня Збройних сил України в межах проведення навчально-просвітницьких заходів національно-патріотичного виховання відділення філософії та суспільствознавства, тематичного блоку «Україна – країна можливостей».

Версія для друку Опубліковано: 06 Грудня 2023