Girls Leaders знімали відео подкасти

Girls Leaders знімали відео подкасти Наша команда Girls Leaders проєкту UPSHIFT зібралася в студії для знімання відео подкастів. Говорили на тему чи впливають гендерні стереотипи, психологічні та соціальні бар'єри на жіноче лідерство та професійну діяльність.

Першою спікеркою була Анастасія Костенко, вихованка відділення екології та аграрних наук Київської МАН, заступниця голови комітету з питань освіти та науки Київської міської молодіжної ради, Освітня Амбасадорка Київської МАН. Настя посіла друге місце на III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у секції «Ботаніка» та є володаркою низки нагород всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Анастасія розповіла про свій шлях у політиці, чому вона обрала саме його і як на це реагувало її оточення.

Наступною була Анастасія Іванова. Капітан поліції. Старший інспектор з комунікації Управління поліції охорони в місті Києві. Пані Анастасія поділилася історіями зі свого життя і роботи у стереотипно «не жіночій» професії.

Третьою спікеркою була Ангеліна Дрьомова. Вона випускниця відділення інженерії та матеріалознавства Київської Малої академії наук, Освітня Амбасадорка Київської МАН 2022 року, переможниця міжнародних конкурсів наукового спрямування, студентка І-го курсу Радіотехнічного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського  та входить до складу його студради. Протягом останніх двох років їй вдалося побудувати успішну кар'єру, поєднуючи навчання з позашкільними активностями. Дівчина поділилася причинами вибору саме технологічної сфери діяльності, говорила про ставлення викладачів та про підтримку батьків її кар'єри в STEM. А також, Ангеліна дала пораду всім дівчатам, які хочуть розвиватися у науковій сфері діяльності.

Останньою спікеркою була Аліна Вороніна ‒ науковиця, що почала свою кар’єру ще у 12 років, коли написала першу роботу в Київській МАН на тему «Рекуперація енергії в ліфтовому обладнанні». Всього вона написала три наукові роботи у сферах фізики та клітинної біології. Аліна – Освітня Амбасадорка Київської МАН 2021. Сьогодні вона закінчила вищу школу в Лос-Анджелесі, США, вступила в Arizona State University і Boston University та є членом Малої Академії Наук Нью-Йорку й бізнес девелопером в стартапі з космічної біології «SpaceBox». Також Аліна розповіла, що саме її надихнуло почати свою кар'єру науковці, чи стикалася вона з сексизмом, а також поділилася своїми мріями та планами на майбутній розвиток у своїй сфері діяльності.

Все пройшло неймовірно, знімальна група завжди підтримувала та надихала! Навколо панувала дуже дружня атмосфера, і зйомки промайнули дуже швидко.

Тепер чекайте подкастів!!!

Проєкт створений в межах програми UPSHIFT Києва та Київській обл., який реалізує ГО «Агенція Локальних Ініціатив» за підтримки ЮНІСЕФ та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку «KfW».

Версія для друку Опубліковано: 09 Липня 2024