Genius Olympiad Ukraine. День другий

Genius Olympiad Ukraine. День другий Сьогодні ми вітаємо учасників Genius Olympiad Ukraine, які знаходяться на другому дні онлайн захистів. Сьогоднішній день відзначений захистом проєктів у трьох категоріях: Музика, Бізнес та Наука.

У категорії «Наука» цього року ми маємо надзвичайні 30 проєктів, присвячених вивченню різноманітних аспектів нашого світу, зокрема, екологічних проблем. Учасники досліджують якість навколишнього середовища, екологію та біорізноманіття, ресурси та енергію, зокрема створення новаторських підходів до розв'язання екологічних проблем.

Також варто відзначити, що цього року в категоріях «Музика» та «Бізнес» були подані унікальні проєкти, які також необхідно відзначити за їхній внесок у створення сталого майбутнього.

В категорії «Музика» проєкт «Куранта»:

Запропонована мелодія показує нам, що гармонія між технічним розвитком та прогресом можлива. Зменшення темпів промислового виробництва, прислухання до потреб Землі дозволить нам віднайти рівновагу. З нею ми зможемо продовжувати рух до прогресу і залишати можливість наступним поколінням жити на цій землі так само щасливо.

Музика надихає на роздуми про порушення природного розвитку Землі. Світлове забруднення, виробництво - все це руйнує природні ритми живих істот, руйнує життя самої людини. Повернення до класичних ритмів дозволить нам віднайти той помірний шлях розвитку, при якому ми не будемо руйнувати світ.
  
В категорії «Бізнес»:

Короткий опис проєкту.

 Основна глобальна цінність для людей це чисте повітря, сами прагнемо бачити здорову націю. Адже, надмірна кількість CO₂ призводить до глобального потепління та захворювань. А компанії страждають, як в економічній сфері, так і в екологічній.

Ріст урбанізації та надмірна кількість автомобілів, призводить до збільшення кількості виділення CO₂. Продукт, який ми пропонуємо частково розв'язувати проблему надмірного виділення CO₂ та забезпечує безпечний мікроклімат.

 В категорії «Наука». Основні теми:
 
 - Покращення аеродинамічних властивостей літаків для заощадження палива та зменшення викидів в атмосферу.
 - Забруднення ґрунтів
 - Руйнування чорноземів
 - Вибухові пошкодження
 - Хімієтерапія та її токсичність
 - Екологічна стежка
 - Сонячний модуль для дрона розвідника
 - розробка технологій безвідходного виробництва
 - Застосування екологічно безпечних іонних рідин
 - Каховське водосховище, яке було зневоднене внаслідок антропогенного впливу
 - Вивчення гідролізатів рибних білків у якості біостимуляторів
 - вплив лісових пожеж на атмосферне забруднення та здоров'я людей в умовах змін клімату.
 - визначенню хімічних та фізичних властивостей водню, основних способів його виробництва у промислових масштабах
 - використання атомної енергетики при переході на відновлювальні джерела електроенергії, з забезпеченням енергетичної та економічної стабільності
 - Вимірювання активності електромагнітного поля різних моделей мобільних телефонів при різних режимах роботи
 - захист броньованої військової техніки під час бойових виїздів в польових умовах від ворожих БПЛА
 - процес створення та навчання нейронної мережі для визначення типу та відсортування вторинної сировини з ТПВ для майбутньої переробки або реалізації

 Ми віримо в силу ідей наших вихованців та їх творчих рішень і бажаємо кожному учаснику успіху під час захисту проєкту.

Версія для друку Опубліковано: 20 Лютого 2024