Дев'ятий день літньої школи Київської МАН

Дев'ятий день літньої школи Київської МАН Минув дев'ятий день літньої школи Київської МАН. Юні науковці вирушили до музею "Галєрія" Павли Рашковської.

Три роки тому у Верховині відкрився цей музей "ГалЄрія традицій та обрядів", де можна не лише дізнатися про історію та життя гуцулів, але й посмакувати їхньою традиційною їжею, почути казки та легенди Карпат і приміряти давній одяг горян. Спершу господиня думала тут викласти лише кілька вишитих сорочок своєї мами, проте випадкова знахідка на стрісі власного будинку наповнила ГалЄрію неймовірними експонатами.

Тут юні науковці мали нагоду зануритися в унікальні традиції та історію національного одягу. Особливу увагу приділили гуцульському орнаменту. Київські  МАНівці не лише слухали розповіді про розмаїття узорів, а й взяли участь у живому дійстві, граючи на дримбі та організувавши справжній батл, переможець якого отримав приз.

Під час екскурсії науковців пригостили ароматним чаєм та кукуцами, створюючи затишну та дружню атмосферу, коли кожен міг відчути тепло і гостинність українських традицій.

Після цього учасники літньої школи занурилися у світ легенд, щоб підготувати виставу, яка б відтворювала стародавні сюжети. Кожна легенда мала свою особливу магію, надихаючи на творчість та взаємодію.

Цей день запам'ятався не лише новими знаннями, але й душевною теплотою, яка об'єднала всіх учасників у справжню науково-творчу родину.

Версія для друку Опубліковано: 18 Липня 2024