Чорнобиль. Наслідки та біль України

Чорнобиль. Наслідки та біль України Жодного не залишила байдужим, викликала вспомини та сильні емоції ця тема 26 квітня в рамках «Музейного марафону – 2022». На весь світ відоме українське місто Чорнобиль: на жаль, популярністю він зобов’язаний жахливій події в історії. Неможливо забути, як 36 років тому тут трапилася найбільша техногенна катастрофа в області атомної енергетики. В той день сталася трагедія, наслідки якої дають про себе знати до цих пір.

На початку нашої зустрічі виступила провідний науковий співробітник Інституту історії України НАН України, заступник голови Національної спілки краєзнавців України, заслужений працівник культури України, доктор історичних наук, Маньковська Руслана Вікторівна, яка розповіла про Національний музей «Чорнобиль»,  відкритий одним із перших у незалежній Україні 26 квітня 1992 року в Києві. На сьогодні за характером зібраного матеріалу (близько 7 000 різних експонатів), концепцією його подачі  музей не має аналогів.

Продовжив тему  Коловоротний Анджей, учень 11 класу школи  І-ІІІ ступенів № 186 Голосіївського району міста Києва. В своїй доповіді «Сторінками трагедії на ЧАЕС: 36 років боротьби» він зосередився саме на історії будівництва станції, аналізі причин та наслідків аварії, проблемах сьогодення під час російсько-української війни. 

Запрошуємо разом з нами подивитися фільм «Національний музей «Чорнобиль»:

Версія для друку Опубліковано: 02 Травня 2022