Бабин Яр, Київ, кінець вересня

Бабин Яр, Київ, кінець вересня Вихованці відділення філософії та суспільствознавства на навчально-просвітницькому занятті-екскурсії «Лампадки. Камінці. На вшанування» пройшли місцями та стежками урочища Бабин Яр, де за час німецької окупації розстріляли понад 100 тисяч людей.

Вони віддали шану біля Менори – скульптури у вигляді єврейського семисвічника, адже саме цей монумент, присвячений загиблим євреям ‒ поклали камінчики, запалили лампадки. Зупинились та відчули тугу й скорботу біля аудіовізуальної інсталяції – символу Дерева Життя. Підійшли до фрагмента Кристалічної стіни плачу, Синагоги та ромської Кибитки.

Багато пам’ятних знаків на вшанування усіх загиблих у Бабиному Яру. Важливо пам’ятати, важливо зберегти та надважливо – не допустити знову

Бабин Яр, Київ, кінець вересня, ІІ світова війна. Страшна трагедія, яку пам’ятає світ. Тут знищували євреїв, ромів, військовополонених, пацієнтів психіатричної лікарні, цивільних, немовлят, літніх, жінок, чоловіків, всіх, кого визначили, як тих, хто не має права жити, в рамках нацистської політики геноциду.

Захід проходив в межах реалізації проєкту «Незламність – генетичний код українців» заходів національно-патріотичного виховання відділення філософії та суспільствознавства, за плідної співпраці та партнерської підтримки НВК № 157 та СЗШ №13 ім. І. Хитриченка.

Вихованці відділення філософії та суспільствознавства вчаться бути гідними послідовниками відомих українських мислителів в їх прагненні гармонії між людьми та думками, формувати нові стратегії сучасних людських комунікацій та нові світоглядні орієнтири. Приєднуйтесь до команди відділення філософії  та суспільствознавства і будьте серед тих, хто усвідомлює роль України в сучасному й майбутньому світі та розбудовує країну, в якій живуть вільні та щасливі люди.

Версія для друку Опубліковано: 02 Жовтня 2023