Вихованка Київської МАН взяла участь у Стокгольмському семінарі молодих вчених

Вихованка Київської МАН взяла участь у Стокгольмському семінарі молодих вчених Своїм новим досягненням поділилася з нами Жабура Яна Андріївна, наша випускниця, переможниця Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України 2017 року у відділенні технічних наук, секція науково-технічної творчості та винахідництва. Талановита дівчина - студентка І курсу Механіко-машинобудівного інституту Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», нещодавно стала срібною медалісткою 29-го Конкурсу молодих вчених Європейського Союзу (EUCYS-2017) з проектом «Дельта-робот з розширеними можливостями».


«У 2017 роція мала честь прийняти участь в Стокгольмському семінарі молодих вчених (SIYSS), що проходив з 4 по 11 грудня. Подібна міжнародна поїздка - це завжди багато нових знань, відчуттів та емоцій, особливо в умовах жорсткого відбору, який мені довелося пережити. Цього року в семінарі приймало участь лише 25 учасників зі всього світу. Єдиного шляху потрапити на семінар немає, я стала учасником, бо була однією з двох обраних серед призерів Конкурсу молодих вчених Європейського Союзу (EUCYS).



Високий науковий рівень робіт та учасників семінару створюють дуже особливу творчу атмосферу, в якій посиденьки за чаєм з цукерками перетворюються в дебати щодо майбутнього штучного інтелекту, а під час сніданку чи обіду ровесники пояснюють один одному як працює квантове шифрування чи виведення лікарського засобу на ринок. І таке спілкування дійсно цікаве і корисне, бо йде від фанатично захоплених своєю справою людей.       



Основна програма, крім змістовних екскурсій, включала сам семінар та нобелівські заходи.



Під час власне семінару можна було ближче познайомитись з роботами учасників на відкритій постерній презентації. Крім цього, кожен із нас представляв свою роботу перед камерами шведського телебачення та, одночасно, перед декількома сотнями людей за допомогою п’яти хвилинної презентації.



Нобелівські заходи включали в себе відвідування відкритих нобелівських лекцій з фізики і хімії, та закритої лекції з літератури, церемонії нагородження лауреатів, нобелівського бенкету, балу та традиційної нобелівської вечірки. Можливість відвідати такі заходи виглядає настільки неймовірною, що про неї складно навіть і мріяти до того, як отримаєш запрошення. Проте це все дійсно почалось з першого місця на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН».





Побачити презентацію Яни можна за посиланням: https://www.facebook.com/StockholmInternationalYouthScienceSeminar/videos/1761500317218048/



Закликаємо вихованців Київської МАН брати приклад з талановитої винахідниці, впевнено та успішно презентувати результати власних інноваційних науково-дослідницьких робіт спочатку на національних конкурсах, а потім - прославляти Україну на міжнародній арені!





Версія для друку Опубліковано: 26 Грудня 2017